Home » Oogstrelende metamorfose

Oogstrelende metamorfose

Kraal architecten

Door Aty Verschuren

Aan het einde van de oprijlaan ontwaren we tot ons genoegen de imposante en door bomen omgeven jaren ’30-woning, die na een flinke renovatie is getransformeerd tot het droomhuis van de opdrachtgevers. Het interieur van het prachtige landhuis combineert schoonheid, duurzaamheid, comfort en luxe en heeft door het open karakter en het materiaalgebruik een sfeervolle, lichte en uitnodigende uitstraling. Met eekhoorntjes, vogels en andere dieren die in de omgeving verblijven als toeschouwers.  

Om tot dit droomresultaat te komen, maakte Kraal architecten een compleet nieuwe indeling van de woning, waardoor muren en wanden dienden te verdwijnen. Ook kreeg de entree van het landhuis een nieuwe plek. Een wens van de bewoners was om het gedateerde huis te verduurzamen en naar de huidige tijd te brengen. Hiervoor is het landhuis onder meer voorzien van een nieuwe rieten kap – uiteraard goed geïsoleerd – , is het enkele glas in de woning vervangen door HR++-glas en zorgen geïsoleerde voorzetwanden aan de binnenzijde voor een beter binnenklimaat.  

Trap als blikvanger

Al direct bij binnenkomst springt de imposante maatwerktrap in het oog. Het designobject straalt vakmanschap en creativiteit uit en wordt op prachtige wijze verlicht door het binnenvallende zonlicht. Een ware blikvanger als eerste kennismaking met het interieur. De door Kraal architecten ontworpen zichtlijnen zorgen voor ruimtelijkheid en een open karakter in de woning en bieden de bewoners een prachtig uitzicht op de tuin en de bosrijke omgeving.  

Maatwerkkeuken

Aan de tuinzijde genieten de bewoners in de rijk ingerichte living van het comfortabele meubilair en van de achtertuin als levend schilderij. Kraal architecten ontwierp een doorkijkhaard als visuele scheiding tussen de living en de eetkamer. In het verlengde van de eettafel vormt de maatwerkkeuken een tweede blikvanger in het imposante interieur. Het riante eiland loopt door tot in de erker aan de zijkant van de woning, waardoor aldaar aan de bar een heerlijke plek is ontstaan voor het nuttigen van een drankje of een maaltijd.  

Gladde en egale materialen

De basis van het interieur – dat zowel visueel als bouwtechnisch tot in de puntjes klopt – is licht en modern, doordat natuurlijke en rustige kleuren gecombineerd zijn met zwart en wit. In de afwerking zien we ruwe, robuuste materialen samen met gladde en egale materialen. Door de combinatie van ronde vormen met rechte en hoekige vormen ontstaat een prettig sfeerbeeld, waarin hedendaagse designobjecten een prettig spel spelen met klassieke elementen.  

 

Gezellige familieruimte

Ook vanuit de stijlvolle badkamer is de connectie met de natuurrijke omgeving optimaal. Doordat het bad namelijk op een podium staat, genieten de bewoners van een prachtig uitzicht. Fraai materiaal- en kleurgebruik maken van de badkamer een serene en uitnodigende ruimte. Op de onderste verdieping volgt nog een aangename verrassing. Aldaar creëerde Kraal architecten een luxe ruimte die is voorzien van een sierlijke bar, een spelletjestafel en een televisiehoek. Het vertrek leent zich perfect voor gezellige avonden met vrienden en familie.  

Fotografie: Stijn Poelstra 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief