Home » Oogstrelende oase van rust aan de zee

Oogstrelende oase van rust aan de zee

Studio Piet Boon

Door marketing

Prachtig op een duin gelegen, geeft het luxe Strandhotel Cadzand extra cachet aan de Zeeuwse badplaats Cadzand. Het high-end hotel werd uitgebreid en onderging een renovatie. Het internationaal onderscheiden bureau Studio Piet Boon tekende voor het interieurontwerp van het hotel én van de in het royale en aansprekende pand gelegen toprestaurants Pure C** en Blueness – beide uit de koker van de sterrenchef Sergio Herman.  

Slapen, ontspannen, genieten en wegdromen: het kan in dit luxeverblijf aan het strand, waar alle zintuigen worden geprikkeld. Zwemmen? Dat kan natuurlijk in de Noordzee, maar Studio Piet Boon ontwierp tevens een luxe zwembad in de kelder van het hotel. De kenmerkende Zeeuwse kustomgeving vormde de inspiratiebron voor het ontwerp van diverse ruimtes. Het kleurenpalet geeft een kalme, ontspannen sfeer waarbij de omgeving de hoofdrol speelt. Door het gebruik van luxueuze en tijdloze materialen krijgen details en bijzondere kunstobjecten een prominente plek in de verschillende ruimtes.  

Belangrijke stempel 

Studio Piet Boon is een wereldwijd bekende ontwerpstudio op het gebied van architectuur, interieur en productdesign. De studio werd in 1983 door Piet Boon en Karin Meyn opgericht en groeide uit tot een internationaal opererende en multidisciplinaire designstudio. Met het werk heeft het bureau een belangrijke stempel gedrukt op de wereld van architectuur, interieur en productdesign. De studio staat onder andere bekend om zijn totaalconcepten. Elk element van een project kan daarbij door een team van specialisten worden verzorgd: van het volledige ontwerp van in- en exterieur, de materialen en afwerking, verlichting, stoffering en decoratie, tot de complete begeleiding en styling op locatie. 

Internationale erkenning  

Het bureau wordt internationaal erkend vanwege het vakmanschap, de hoge kwaliteit en de sterke ontwerpvisie. In deze visie staat een perfect evenwicht tussen functionaliteit, esthetiek en individualiteit centraal. Dit is terug te zien in een onmiskenbare signatuur die zich laat omschrijven als tijdloos, met het gebruik van strakke lijnen en sobere elementen. Studio Piet Boon past deze stijl toe in zowel projecten voor de residentiële markt, alsook die voor de zakelijke markt en hospitality branche, en tevens in een uitgebreid assortiment aan producten. Zo heeft Studio Piet Boon onder andere een eigen meubellijn en een keuken- en badkamercollectie. 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Piet Boon | DRT Gietvloeren | Strandhotel Cadzand-Bad

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief