Home » Oogstrelende samensmelting

Oogstrelende samensmelting

Door Nicole Zaaijer

Het in Bloemendaal gelegen STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR verzorgt zowel het exterieur als het interieur, de styling en de kunst en transformeert de gehele leefomgeving van zijn opdrachtgevers. In zijn creaties zoekt eigenaar – en verhalenbewaker met een duidelijke signatuur – Jeroen van Zwetselaar samen met zijn creatieve en veelzijdige team naar het spanningsveld tussen oud en nieuw en laat hij de persoonlijkheden en de energie van zijn opdrachtgevers meespelen in het ontwerp. Waartoe dat alles leidt? Tot persoonlijke, onderscheidende en luxe creaties, die de zielen van de bewoners weerspiegelen. Iets dat zeker ook geldt voor de rigoureus aangepakte villa met aanliggend koetshuis.

Het gerealiseerde totaalplaatje – van bouwkundig ontwerp tot styling door STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR uitgevoerd – sluit volledig aan bij de wensen en de leefwijze van de bewoners. Om tot deze persoonlijke woondroom te komen, zijn bestaande muren gesloopt en is de routing in de woning volledig aangepast, waardoor het natuurlijke licht veel meer in de woning aanwezig is en openheid en samenhang is ontstaan. Zo is de hokkerige villa van weleer omgetoverd tot een prettige leefomgeving in loftachtige sferen. Tevens breidde STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR het koetshuis uit en paste hij glas toe om de leefomgeving te verbinden met het hoofdhuis. Door de gevel van het koetshuis met koper te bekleden, creëerde hij een spannend contrast in het totaalaanzicht. Verder zijn de bakstenen van het exterieur van de villa verwerkt in de muren van de transparante doorgang tussen de villa en het koetshuis, waardoor op fraaie en unieke wijze een connectie tussen binnen en buiten ontstaat. Als knipoog naar het verleden zijn de bakstenen aan de binnenzijde op grove wijze wit gestuukt. In combinatie met de donkere eiken deuren en gouden grepen zorgt dat voor een betoverend beeld.

De door STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR toegepaste kleuren en materialen zijn perfect met elkaar in harmonie en vormen samen het door de opdrachtgevers gewenste sfeerbeeld. Jeroen: “De vele planten in het in- en exterieur geven het geheel een botanische uitstraling, waar we oker en groen uitgefilterd hebben als verbindende factoren door de gehele woning. Deze tinten komen terug in de accessoires, de meubels, de tegels in de badkamer, de verf tegen de muren en zelfs in de vloeren, die een warme zweem hebben. De donkere kozijnen geven van boven tot onder karakter en body.”

Aan de achterzijde van de bijzondere woning situeerde STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR de eetkamer, die is voorzien van een grote eettafel en een semi-transparante open haard. Vanuit deze leefruimte hebben de bewoners zicht op de sfeervolle living en de in het koetshuis gerealiseerde maatwerkkeuken, van waaruit de bewoners via openslaande deuren de tuin inlopen. De nieuw ontworpen trap achterin de keuken leidt naar het dakterras. Aan de voorzijde van het koetshuis bevinden zich de master bedroom, walk-in closet en de luxe wellness. Via de antieke trap in het hoofdhuis – voorzien van een leren loper – bereiken de bewoners onder meer de bovengelegen  yogaruimte, gastenkamer en bad- en kinderkamer.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: Alexander van Berge

STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR | VonWinckelmann | Indivipro Netherlands B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief