Home » Wanneer exterieur en interieur op perfecte wijze samensmelten

Wanneer exterieur en interieur op perfecte wijze samensmelten

Architectenbureau Drijvers

Door Excellent admin

Op een prachtige plek in het Brabantse land ontwierp Architectenbureau Drijvers zowel het exterieur als het interieur van een in het oog springende nieuwbouwvilla. De aansprekende vormentaal, de heerlijke connectie met de omgeving, de hoogwaardige materialen en de sfeervolle look-and-feel van het interieur zorgen samen voor een prachtig totaalplaatje, waarin het hoge kwaliteitsniveau voel- en zichtbaar is. En waarbij het uitnodigende zwembad en het fraaie poolhouse de kers op de taart vormen.  

Aan de voorzijde van de woning creëerde Architectenbureau Drijvers een relatief gesloten geheel, waarbij de twee donker omkaderde, verticale raampartijen voor een spannend effect zorgen en de bewoners vanuit de woning bijzondere uitzichten op de omgeving hebben. Ook zorgen de ramen voor een grote lichtinval aan de voorzijde van het huis. Aan de achterzijde opent de woning zich volledig richting de heerlijke tuin en de landelijke omgeving. Het houten boeiboord aan de buitenzijde van de woning tussen de twee verdiepingen loopt door in het poolhouse, waardoor verbinding tussen beide gebouwen ontstaat.  

Hart van het huis  

Dat de bewoners van gezelligheid houden en graag mensen over de vloer hebben, spreekt vooral uit het interieur van de ruime en sfeervolle maatwerkkeuken aan de achterkant van de villa. Aan één zijde van het kookeiland zien we een charmant bargedeelte en aan de andere zijde vinden we een riante eettafel. De warme bekleding van de comfortabele stoelen, de bijzondere verlichting en de prachtige achterwand in de nis geven de luxe ruimte met zijn hoogwaardige materialen en apparatuur extra sfeer. Ook de riante bank en de haardpartij in de warm ingerichte living nodigen uit tot gezellige avonden met het gezin en met vrienden. “We zijn trots op het gehele plaatje, maar de keuken, van waaruit we een prachtig zicht hebben op de tuin, is het hart van het huis en de plek waar we het meest en het liefst verblijven”, aldus de bewoners.  

Meerwaarde  

Ze vervolgen: “We kijken terug op een goede samenwerking met Architectenbureau Drijvers. We voelden betrokkenheid en Niels, Sylvia en de rest van de medewerkers dachten goed met ons mee, zonder dat ze opdringerig waren. Dat ze architectuur en interieurontwerp onder één dak aanbieden, was voor ons een absolute meerwaarde. Hierdoor konden ze al  in het proces samen kijken naar de uitwerkingen van bouwkundige zaken. En vonden zaken als het ontwerpen van een passend lichtplan en de keuze voor de toe te passen materialen gestroomlijnd plaats.” 

Hoog kwaliteitsniveau  

“De lijnen binnen ons bedrijf zijn natuurlijk ontzettend kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Als ik als interieurontwerper iets wil voorleggen aan de architect, sta ik binnen een paar tellen aan het bureau van mijn man Niels”, aldus Sylvia Drijvers-Merschmann, samen met Niels Drijvers eigenaar van het bureau, dat al meer dan zeventig jaar bestaat.  Ook de zeer ervaren architect Fons Drijvers is nog steeds nauw betrokken bij alle projecten. Niels: “Wij begeleiden opdrachtgevers op een persoonlijke, intensieve, maar vooral professionele wijze. Moderne en traditionele architectuur gaan hand in hand en komen samen tot een op de locatie optimaal afgestemd ontwerp. Daarbij kunnen we zoals gezegd totaalconcepten aanbieden, waardoor in- en exterieur precies op elkaar zijn afgestemd. Een hoog kwaliteitsniveau met gevoel voor detaillering staat centraal bij ieder bouwplan.” 

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Architectenbureau Drijvers | CTB B.V. | Unique Maatwerk | MKK (Maatwerk Kopers Keuze) B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief