Home » Op vakantie met de motor

Op vakantie met de motor

Door Lisette Trinthamer

Met de motor op vakantie, hier moet je aan denken

Ben jij dol op motorrijden én vakantie? Dan kan het uiteraard een goed idee zijn om deze dingen met elkaar te combineren. Je kunt namelijk prachtige reizen maken met de motor. Echter is het wel belangrijk dat wanneer je met de motor op reis gaat, je rekening houdt met een aantal dingen. Welke dingen dit zijn lees je in dit artikel.

Veiligheid voorop

Jouw veiligheid is natuurlijk van groot belang. Op reis met de motor zonder goede motorkleding is daarom absoluut geen aanrader. Goede motorkleding is namelijk van groot belang als je naar een bestemming afreist met de motor. Goede motorkleding biedt namelijk bescherming en draagt bij aan jouw eigen veiligheid. Niet alleen motorkleding is belangrijk voor jouw veiligheid, ook een motorhelm kopen is aan te raden. Door goede motorkleding en een motorhelm te hebben zorg je ervoor dat je veilig op reis kunt gaan en dat jouw veiligheid wat minder snel in gevaar komt.

Check de status van jouw motor

Waar je aan moet denken als je van plan bent met de motor op reis te gaan, is het checken van jouw motor. Hoe is jouw motor eraan toe? Heeft jouw motor beschadigingen of verkeert deze nog in een prima staat? Hoe dan ook kan het een goed idee zijn om een onderhoudsbeurt te doen voordat je met de motor vertrekt. Op deze manier ben je ervan overtuigd dat alles goed is nagekeken en dat eventuele beschadigingen of mankementen worden opgelost. Door een onderhoudsbeurt te doen voor vertrek zorg je ervoor dat de kans kleiner is dat er onderweg iets met jouw motor gebeurt.

Gereedschap meenemen

Als je een onderhoudsbeurt hebt gedaan voor jouw motor voor vertrek, is de kans klein dat er nog iets met jouw motor gebeurt onderweg. Echter bestaat de kans natuurlijk altijd. Het kan daarom een goed idee zijn om wat gereedschap mee te nemen als je op reis gaat met de motor. Bij handig gereedschap zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het meenemen van bandenlichters of andere spullen voor reparatie. Neem ook weer niet te veel mee, want je dient het allemaal met je te dragen. Bekijk wat noodzakelijk is om bij je te hebben als er iets met jouw motor gebeurt onderweg. Zo kun je indien nodig altijd even een noodreparatie uitvoeren.

Juiste documenten meenemen

Met de motor op reis betekent ook dat je de juiste documenten bij je moet hebben. Zorg er daarom voor dat je deze hebt verzameld voordat je vertrekt. Bij de juiste documenten voor jouw reis kun je denken aan bijvoorbeeld een identiteitsbewijs of paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs, verzekeringspapieren, groene kaart, pinpas, creditcard, zorgverzekeringspas, wegenwachtpas en ga zo maar door. Kijk goed welke documenten noodzakelijk zijn voor jouw reis en zorg ervoor dat je deze op tijd hebt.

Plannen, plannen, plannen

Ook niet onbelangrijk voor jouw reis met de motor: plannen. Als je op vakantie gaat met de motor, is het verstandig om een goede planning te maken. Wat wil je allemaal zien en welke routes moét je echt gereden hebben? Zorg ervoor dat je jouw routes alvast uitstippelt van tevoren. Dit kan jou veel moeite schelen tijdens jouw reis

Eten en drinken meenemen

Als je op reis bent met de motor, is het verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen. Een reis met de motor kan best wel een tijdje duren, dit is uiteraard afhankelijk van jouw bestemmingen. Eten en drinken onderweg kan fijn zijn, want zo krijg je weer even wat extra energie. Je kunt onderweg af en toe even stoppen om wat te eten of te drinken, zodat je er daarna weer volop tegenaan kan. Als je geen zin hebt om zelf eten en drinken mee te nemen omdat dat weer extra gewicht oplevert, kan het natuurlijk ook een idee zijn om onderweg wat te halen.

Op vakantie met de motor vergt dus best wat voorbereiding. Echter zal dit het allemaal waard zijn, want een motorvakantie is voor motorliefhebbers vaak onvergetelijk. Ga vooral genieten, want je zult vast hele mooie herinneringen gaan maken.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief