Home » Open keuken: een schone zaak

Open keuken: een schone zaak

Door admin

Open keuken

Een open keuken waar kook-, eet- en woongedeelte in elkaar overlopen stelt ook hoge eisen aan de keukentechniek. De luchtkwaliteit van je keuken heeft namelijk grote invloed op het comfort. Een goede afzuiging is natuurlijk essentieel, maar de Duitse keukenapparatuurfabrikant Küppersbusch ontwikkelde een systeem dat de lucht al bij de bron zuivert. Hierdoor is de lucht in de keuken duidelijk frisser is en minder vet.

Energiebesparend

Een schone zaak. De door vet- en geurdeeltjes vervuilde lucht wordt door een ventilator aangezogen en door de katalysator geleid. De ventilator voert de lucht langs het verwarmingselement direct in de katalysator. Daarbij worden alle restdeeltjes in water en koolzuur omgezet. De op deze wijze gezuiverde lucht wordt in de oven teruggeleid. Hierdoor behoort het omslachtig reinigen van de oven tot het verleden.

Het Á¶kotherm systeem is tevens energiebesparend, want door deze procedure komt energie vrij die in de oven wordt teruggeleid en daar wordt gebruikt om te bakken en te braden. Tegelijkertijd blijven de gerechten bijzonder sappig en blijven de natuurlijke aroma”s behouden.

Bekijk het aanbod van Küpperbusch.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief