Home » Optimaal genieten van de tuin in de herfst

Optimaal genieten van de tuin in de herfst

Door Veerle van Heertum

Hoewel het najaar officieel is begonnen, betekent dat niet dat je vanaf nu hele dagen binnen moet zitten. Juist in de herfst kun je nog heerlijk genieten van het zitje in de tuin. Je maakt het terras comfortabeler aan de hand van de onderstaande tips en ideeën. Bereid je voor op gezellige en knusse herfstavonden in jouw achtertuin!

Altijd droog onder een overkapping

Helaas gaat de herfst meestal gepaard met een hoop regen. Dat is natuurlijk fijn voor de planten in de tuin, maar wat minder aangenaam als je lekker buiten wil zitten. Een goede oplossing hiervoor is om een overkapping te plaatsen. Als je een handige klusser bent, kun je eventueel zelf een Douglas overkapping bouwen.

Behaaglijk uit de wind

Onder een overkapping zitten is al een stuk aangenamer, maar je kunt het terras nog comfortabeler maken door de wind tegen te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een uitschuifbaar windscherm, zet een aantal grote struiken of bomen in de tuin of maak minimaal één zijde van de houten overkapping dicht met rabatdelen van Douglas hout. Douglas hout is goed bewerkbaar, heeft een hele warme uitstraling en onbehandeld al een levensduur van 15 jaar.

Sfeervolle vuurkorf of terraskachel

Een vuurkorf of terraskachel brengt letterlijk en figuurlijk meer warmte in de tuin. Je geniet van een gezellige sfeer en een aangename temperatuur. Geef het vuur een centrale plek bij de zithoek, maar let wel altijd op de veiligheid.

Luxe en comfortabele tuinset

Om optimaal te genieten van de herfsttuin, is een comfortabele tuinset essentieel. Een luxe loungeset of grote buitentafel met fijne stoelen is de investering zeker waard. Maak de zithoek nog aangenamer met extra kussens en een zacht plaid om warm te blijven in de avond.

Gezellige buitenverlichting

In het najaar is het al snel donker. Goede buitenverlichting mag daarom niet ontbreken in de tuin. Schaf niet alleen functionele verlichting aan voor beter zicht, maar besteed ook voldoende aandacht aan de warme sfeerverlichting. Op dit moment zijn lichtsnoeren een hele grote trend. Hang het lichtsnoer aan de schutting, onder de overkapping of drapeer de lampjes tussen de bomen.

Kleur in de herfsttuin

Voeg een aantal herfstbloeiers toe aan de tuin zodat je ook in het najaar nog kunt genieten van prachtige kleuren en bloemen. Viooltjes kunnen verrassend goed tegen lage temperaturen en zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ook de Herfstaster, Zonnehoed en Anemoon zijn hele mooie opties.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief