Home » Passie voor antieke vloeren en schouwen

Passie voor antieke vloeren en schouwen

Door admin

Antieke bouwmaterialen en exclusieve schouwen

Waar het vanwege passie in 2000 begon met het najagen van bouwantiek, is De Opkamer anno nu uitgegroeid tot koploper op het gebied van antieke bouwmaterialen, oude vloeren en exclusieve schouwen.

Eigenaren Michel van der Sanden en Carola Weeland zijn gespecialiseerd in het vinden van exclusieve items die vrij komen bij de sloop van boerderijen, kerken, hoeves en andere authentieke gebouwen uit heel Europa.

De Opkamer is inmiddels een gevestigde naam in de branche met een wereldwijde export van een groot assortiment aan unieke, antieke kwaliteitsproducten voor de inrichting van uw droomhuis of tuin.

De Opkamer in Made

Michel en Carola zijn gestart met de aankoop van oude terracotta plavuizen, gevonden bij een sloper in Frankrijk. Rode boeren plavuizen zijn nog steeds erg gewild voor vloeren in oude boerderijen om de authentieke stijl terug te brengen. Het aanbod van antieke natuursteen vloeren, o.a. een blauwsteen vanuit een oude kerk, is beperkt maar zeer gewild in het hoogste segment. Maar ook een antieke schouw van 300 jaar oud is een exclusieve eyecatcher als tegenhanger in een strakke, moderne woning.

Naast natuursteen vloeren levert De Opkamer massief eiken antieke vloeren in visgraat en Hongaarse punt. De verouderde eiken planken, waarvan de houtnerven goed zichtbaar zijn, zijn gemaakt van geborsteld eiken en geschikt voor vloerverwarming. Hiermee wordt de natuur in huis gehaald dat iedere ruimte een exclusieve, warme uitstraling geeft.

Schouwen verzekerd van klassieke oudheid

De Opkamer neemt u mee terug in de tijd en brengt een uitgebreide, unieke collectie antieke haarden en vloeren samen in een eigentijds interieur. Bijzondere schouwen en haardplaten met een ruime keus uit verschillende stijlen, zoals de Gotische of Renaissance stijl en zelfs items uit de 17e-eeuw.

De oude en doorleefde schouwen met een verhaal, zoals kasteelschouwen, marmeren schouwen of hand gekapte schouwen, stralen nostalgie en authenticiteit uit. Zeldzame items, alles gerecupereerd uit karakteristieke panden die uw woning omtoveren tot een droomhuis met een heel eigen sfeer.

Het indrukwekkende vlammenspel geeft de ruimte karakter, zorgt voor een aangename warmte en een knusse sfeer in uw woning of bedrijfspand.

Kunst, sier en gebruiksvoorwerpen

Oud industrieel antiek en zeldzame woon- en tuinaccessoires. Stijlvolle luxe met respect voor het rijke verleden voor het topsegment.

Van oude troggen en wasbakken, tuinornamenten en fonteinen tot antieke stalramen en metselstenen. Het summum van authenticiteit.

Franse bourgondische dallen met een prachtige kleurschakering en gesleten oppervlak, pastoriestenen, een waterput, een antieke poort met allure en statige pilasters van kalksteen. De Opkamer heeft een mooie collectie masterpieces van 100 tot wel 400 jaar oud.

Nieuwe oude vondsten

De Opkamer gaat elke maand voor u op jacht naar de door u gewenste antieke materialen die stuk voor stuk uniek zijn en de juiste sfeer uitstralen in en rond uw droomvilla. Onze harten gaan sneller kloppen van historische panden of restanten van de sloop.

Oude houten vloerdelen, oude antieke Franse schouwen en oude marmeren schouwmantels zijn onze specialiteit en vinden hun weg naar particulieren.

Prachtige historische bouwmaterialen die uitstekend geschikt zijn om te worden hergebruikt bij restauraties en verbouwingen. In ons atelier worden ze bewerkt en waar nodig gerestaureerd met de grootste zorgvuldigheid en liefde voor het vak.

Breng een bezoek aan de sfeervolle showroom in Made, ervaar de liefde voor klassieke oudheid en laat u inspireren door het brede assortiment met regelmatig nieuwe oude vondsten.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief