Home » Penthouse voorzien van pure schoonheid

Penthouse voorzien van pure schoonheid

Door admin

Bijzondere touch

Een penthouse in Scheveningen, qua stijl gebouwd in een moderne vertaling van de Haagse school en de Scheveningse architectuur van rond 1910, het Kurhaus en de later ontwikkelde villa’s in de jaren 30 stijl. Zo genieten de bewoners van adembenemend uitzicht op het Westerpark, het kurhaus en de zee daarachter.

Het interieur volledig geadviseerd, ontworpen en onder regie gecreëerd door Interieur Paauwe uit Zonnemaire. Dát zijn de ingrediënten die van een nieuw gebouwd appartement een droomlocatie hebben gemaakt.

Spraakmakend resultaat

De bewoner van dit tot in de puntjes verzorgde onderkomen gaf Interieur Paauwe alle ruimte en vertrouwen om tot een spraakmakend eindresultaat te komen.

Steven Marteijn, adviseur bij Interieur Paauwe, vertelt het verhaal over dit 250 m2 tellende paleis aan de Nederlandse kust.

Schevenings penthouse is een oase van rust en balans …

Lang gekoesterde droom die uitkomt

Realisatie dankzij Ooms Warmtewereld

“De bewoner wenste al heel lang een fraaie haard in zijn woonkamer en met de inrichting van zijn nieuwe penthouse zag hij zijn kans schoon om deze droom te verwezenlijken. Hij is bijzonder blij met het resultaat en gaf onlangs aan dat hij zelfs bij hogere temperaturen toch “s avonds even de gashaard van het merk Bellfires aanzet”, lacht Erik de Hertogh, één van de eigenaren van Ooms Warmtewereld.

De specialist in houtkachels, gashaarden, elektrische haarden, pelletkachels, terrashaarden, schouwen en bijbehorende accessoires is sinds 2011 gevestigd in de showroom van Interieur Paauwe in het Zeeuwse Zonnemaire.

Naast het brede en hoogwaardige assortiment onderscheidt het bedrijf zich vooral door de persoonlijke aanpak in het proces. Zo begeleidt Erik de Hertogh iedere opdracht van begin tot eind. Van het gesprek in de showroom, de opname bij u thuis om de bestaande situatie in kaart te brengen, tot een passend advies en plaatsing.

Erik is het aanspreekpunt én degene die u bij u thuis kunt verwachten.

Betrokken vanaf het prille begin

“In onze eerste gesprekken met de eigenaar hebben we een basis gelegd om op verder te borduren. Elkaar tot in detail begrijpen is dan van cruciaal belang. Wij hebben de smaak van deze klant weten te vertalen naar kernwaarden, die voor ons een kapstok vormden om het hele traject aan op te hangen”, opent Marteijn het gesprek.

Een traject dat overigens voor Interieur Paauwe al begon in de ontwerpfase van de ruwbouw. Het team van Interieur Paauwe speelde een actieve rol in het bepalen van plaatsen voor leidingwerk, verlichting, de haard, maatwerk kasten, wanden en vloeren.

“Op voorhand hebben we ervoor gezorgd dat alles exact op de juiste plek aanwezig zou zijn, voor de latere inrichting”, aldus Marteijn.

De woning werd door Interieur Paauwe ruimte voor ruimte in zijn kracht gezet. De enorme woonkamer zorgde wel voor een uitdaging: “Deze klant houdt namelijk van een rustig en strak interieur met warme kleuren. Om in deze geest de juiste sfeer te creëren, hebben we gekozen voor warmere zandkleuren, met mooie accenten.

Wat betreft de inrichting was het zeer belangrijk om het open karakter van de woning te bewaren en de volle 250 m2 als riante ruimte te laten spreken, terwijl er toch een gevoel van geborgenheid bewaard bleef. De inrichting is rijk te noemen, maar wel open van karakter gebleven. Er zijn dan ook geen blokkades van het zichtveld te vinden.”

Een opmerkelijke ingreep, even slim als esthetisch, was het wegwerken van een bouwkundige pilaar die midden in de woonkamer stond. “Deze hebben we volledig geïntegreerd in een kast, waarin alle apparatuur een plek heeft gekregen, inclusief de televisie lift. Naast een uitermate functionele oplossing is deze kast ook een zeer fraaie roomdivider”, licht Marteijn toe.

Ambachtelijk vakwerk

Realisatie dankzij Noom Schilders

“Jarenlange ervaring, vakmanschap, hoogwaardig advies op maat en de drijfveer om perfectie te realiseren”, somt Johan Noom de sterke punten van Noom Schilders op. Johan vormt de vierde generatie binnen het in 1902 opgerichte familiebedrijf. Zijn zoon Jan trad in 2014 toe tot de directie van het Zeeuwse kwaliteitsbedrijf.

“Uiteraard zijn we er trots op dat we een echt familiebedrijf zijn. Het is onze basis en waar we al sinds 1902 voor staan. Hard werken, liefde voor het vak en je beloftes nakomen. Daar leggen we de nadruk op in ons dagelijks werk. In totaal zijn er bijna veertig mensen werkzaam binnen het bedrijf, waaronder leergierige jongens in opleiding. Zij leren elke dag het ambachtelijk vakwerk van onze ervaren krachten.“

“Wij werken vaak samen met Interieur Paauwe. Zo ook bij dit fraaie project. Zowel bij Interieur Paauwe als bij ons is er sprake van korte lijnen en flexibiliteit en streven we naar het best mogelijke resultaat voor onze opdrachtgevers. In deze stijlvolle woning verzorgden onze vakmensen het zeer strak uitgevoerde stucwerk, de naadloze wandbekledingen en het schilderwerk van de diverse wanden en plafonds”, sluit Johan Noom af.

Complete ontzorging van ontwerp tot oplevering

Interieur Paauwe is tijdens het hele proces van ontwerp tot oplevering in beeld gebleven.

“Door de regie in eigen hand te houden, konden we waarborgen dat alles binnen de wensen en de smaak van de bewoner uitgevoerd werd. Ook de planning hebben we bewaakt, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.”

“We hebben een goed team van sterke partners om ons heen verzameld, voor een maximaal resultaat. Door mee te denken en te adviseren in het ontwerptraject, door volledige begeleiding en regie te leveren bij de inrichting en garant te staan voor een complete ontzorging, heeft de klant rustig kunnen slapen.”

Wooncomfort wordt ultiem woongenot

Het eindresultaat is sprookjesachtig mooi. Eenheid, rust en balans lopen als een rode draad door de hele woning heen.

De styliste van Interieur Paauwe heeft zich geen moeite getroost om de mooiste, bijpassende accessoires te vinden en te combineren met de bestaande accessoires van de bewoner. Interieur Paauwe staat bekend om aandacht voor detail en dat zien we zeker terug in deze woning.

Of we nu kijken naar de Italiaanse schuifdeur die op smaakvolle wijze toegang tot de badkamer verschaft, naar de harmonieus gekozen stoffering, de natuurlijk ogende wandbekleding in de hal of de zeldzaam fraaie decoratieve spiegel in de hal, alles ademt ingetogen schoonheid uit.

Ook de ovalen eethoek spreekt tot de verbeelding, uitgevoerd in massief kopshout.

Wie denkt dat de expertise zich beperkt tot de binneninrichting, heeft het mis. Ook de fraaie balkoninrichting komt van de hand van de ontwerpers van Interieur Paauwe. Tot slot belicht Marteijn nog de slaapkamer, waar een huzarenstuk gerealiseerd is.

“De slaapkamer loopt door in een dressroom, met een gesloten deel in het eerste aanzicht en een open deel daar waar het gevoelsmatig kleiner wordt. Poliform kasten zorgen voor een verfijnd karakter van deze praktische ruimte. Je vindt er mooie details, zoals bijvoorbeeld de afwerking van de fronten in leather touch.”

Fotografie Raphaël Drent

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Interieur Paauwe | Ooms Warmtewereld | Noom Schilders

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief