Home » Perfecte harmonie tussen tuin en villa

Perfecte harmonie tussen tuin en villa

Door Lisette Trinthamer

Liefde voor de plek

Het was de liefde voor de plek en de omgeving, die de opdrachtgevers deed besluiten om de aan het natuurgebied het Bossche Broek in ’s-Hertogenbosch gelegen villa te kopen. De bestaande woning werd gesloopt en op basis van hun wensen en dromen ontwierp Hilberinkbosch Architecten een levensloopbestendige woning, die ruim uitzicht biedt op de natuurlijke omgeving. Passend bij de stijl van de woning en de omgeving ontwierp Stoop Tuinen een strakke, moderne en onderhoudsarme tuin, waarin tevens ruimte is voor weelderige beplanting.

stoop tuin

Verbinding met de omgeving

“Het strakke en moderne tuinontwerp past goed bij de heldere lijnvoering van het huis en zorgt voor verbinding met de landschappelijke omgeving”, legt tuinarchitect Gert-Jan Schouwenaar uit. De directeur van Stoop Tuinen vervolgt: “De beplanting in grote groepen is los en weelderig van opzet en past goed bij het uitzicht op het omliggende landschap. In de plantvakken pasten we grote groepen siergrassen toe. Deze fijnbladige soort vormt een prachtig contrast met de grootbladige meerstammige Catalpa’s. Aanwezige hagen zijn behouden en opgeknapt. De hoge bomen die we zien, stonden net buiten de kavelgrenzen, maar doen zeker mee in het volwassen beeld dat de tuin al na één volwaardig seizoen laat zien.”

Spel van licht en schaduw

“Alle tegelverharding is in krasvaste en gevoegde keramische tegels gelegd. Deze gebakken en in grootformaat uitgevoerde tegels nemen geen vocht en vuil op en zijn dus eenvoudig schoon te houden. Een maairobot houdt het gazon van de opdrachtgevers kort en strak. De diverse kunstwerken – reeds in het bezit van de opdrachtgevers – hebben we op subtiele wijze in de tuin verwerkt ”, aldus Gert-Jan, die spreekt van een meer dan geslaagd eindresultaat. “De bewoners genieten in alle rust en sereniteit van het spel van licht en schaduw en de wisselingen van de seizoenen.”

Stoop Tuinen
close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief