Home » Perfecte mix tussen klassiek en modern, met een vleugje Bali

Perfecte mix tussen klassiek en modern, met een vleugje Bali

Door Nicole Zaaijer

Guy de Vos

Stap voor stap transformeerde de hoofdstedelijke woning van het bereisde gezin tot de woning die tot in het kleinste detail aansluit bij hun dromen en wensen. Het was designer Guy de Vos die het echtpaar tijdens de samenwerking – die in totaal maar liefst vier jaar duurde – bij de hand nam en van de woning aan het water hun echte thuis maakte.

Bank

Als Guy de Vos na een vakantie op Bali op Schiphol op zijn koffers wacht, wordt hij gebeld door een makelaar uit zijn netwerk. Of hij voor een Balinees gezin meubels kon uitzoeken voor hun aangekochte huis in Amsterdam. Guy zegt toe en wordt niet veel later gebeld door de opdrachtgever. “Ik heb een grote affiniteit met Bali en Indonesië en spreek tevens de taal een beetje. Dus ik nam op in het Indonesisch en dat zorgde direct voor een klik tussen ons. Ook na de oplevering van de woning is het contact tussen mij en de familie bijzonder goed”, aldus Guy, die uiteindelijk veel meer deed dan alleen het uitzoeken van enkele meubels. “Ieder jaar als de familie terugging naar hun woning op Bali pakten we weer een nieuw stuk van de woning aan. Zo hebben we gefaseerd de gehele woning gerenoveerd.”

eettafel
Keuken

Warmte en spanning

Op de begane grond zorgt de deels behouden gebleven marmeren vloer en het gebruikte kleurenpalet voor een zacht karakter, dat wordt versterkt door de natuurlijke lichtinval via de vele raampartijen die de woning rijk is. Het toegepaste eiken- en walnotenhout voegt samen met de stijlvolle wandbekleding bij het gecreëerde zitje en het donkere marmer in de keuken warmte en sfeer toe aan het totaalplaatje, dat zich het best laat omschrijven als een perfecte mix tussen klassiek en modern. De drie donkeren houten kolommen bij het iets hoger gelegen eetgedeelte geven spanning aan de ruimte.

Kastenwand

Baden in het groen

Het absolute klapstuk in de woning is het privédomein van de opdrachtgevers. De stijlvolle en warme slaapkamer staat in directe verbinding – schuifdeuren zorgen desgewenst voor privacy – met de meer dan bijzondere badkamer. “Op Bali wonen de opdrachtgevers in een prachtig huis in de jungle. Om ze toch een beetje het Bali-gevoel te geven, hebben we achter het vrijstaande bad een groene wand vol planten gemaakt, wat zorgt voor beleving en een waanzinnig effect in de ruimte. In de aangrenzende doucheruimte realiseerden we een raampartij, waardoor ze tijdens het douchen kunnen genieten van het water en de natuurlijke omgeving. Ook weer net als op Bali”, aldus de bevlogen designer, die in het verlengde van de badkamer ook nog een inloopkast voor de vrouw des huizes ontwierp.

slaapkamer

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Guy de Vos

Sumatrakade 1021

1019 RD Amsterdam

Tel: 06-16311839

R. Evers Totaalbouw

Blauwven 24

5508 RD Veldhoven

Tel: 06-53352357

FIORI Project BV

Lovense Kanaaldijk 145

5013 BJ Tilburg

Tel: 013-5369020

Imming meer dan vloeren

Hurksestraat 24

5652 AK Eindhoven