Home » Perfecte samensmelting tussen interieur en exterieur

Perfecte samensmelting tussen interieur en exterieur

Door Nicole Zaaijer

Unieke samenwerking leidt tot verbluffend resultaat met internationale allure

“De bewoners benaderden me in eerste instantie voor het ontwerp van een nieuwe leefkeuken. Stapsgewijs groeide dit uit tot een steeds omvangrijker project, totdat we uiteindelijk besloten om de volledige villa te vernieuwen. Dit proces was als een ruwe diamant die iedere keer iets verder werd geslepen tot blinkende perfectie”, kijkt François Hannes terug. De topdesigner werkte in de ontwerpfase nauw samen met architect Tom Kneepkens, waardoor een perfecte symbiose tussen binnen en buiten is ontstaan.

Francois Hannes
Francois Hannes

Waar het gangbaar is om te starten met het exterieur van de woning, doen designer François Hannes en architect Tom Kneepkens het anders. Tijdens de geslaagde samenwerkingstrajecten tussen de twee creatieve vakmensen komt eerst het interieur op papier en daarna gaat Tom met het exterieur aan de slag. Het resultaat is een woning met de perfecte indeling en een ideale routing. Geheel aangepast aan de leefomstandigheden van de bewoners. Rekening houdend met zichtlijnen, lichtinval en vlakverdelingen. Unieke leefomgevingen die ruimte bieden aan geluksmomentjes. Een door de zon verwarmde buitenmuur, waartegen je geniet van een wijntje op een lenteavond. Of de binnenvallende zonnestralen in de keuken, waardoor je ochtendkoffie net iets lekkerder smaakt. Een ideale integratie van exterieur en interieur. Woonperfectie door een unieke samenwerking tussen vakmensen die elkaar naar een nog hoger niveau tillen. Zo ook bij deze prachtige villa in een natuurrijke omgeving.

Francois Hannes

Mooie dynamiek

Het ontwerp kenmerkt zich door een gesloten karakter aan de straatzijde en een riante openheid richting de tuin – waardoor een enorme connectie met de buitenruimte ontstaat én licht op sublieme wijze de villa binnenvalt –, een abstract vormenspel met verrassende doorzichten en een bijzonder lichtspel, waardoor de woning een mooie dynamiek krijgt. “Ik heb me onder andere laten inspireren door James Bond-films uit de jaren ’60 . Hierdoor heeft de villa een haast filmisch gevoel gekregen met veel karakter”, geeft François. Tom vult aan: “Voor mij vormden de Amerikaanse jaren ’50 en ’60 de inspiratiebronnen. Uiteraard vertaald naar deze tijd, waarbij de belijningen en hoogwaardige detailleringen inzicht geven in mijn ontwerpstijl.”

 

Francois Hannes

 

Verrassing en hoge leefkwaliteit

Eerlijk materiaalgebruik zoals wengéhout voor al het maatwerk, massief staal en leer in het trappenhuis, bij de bar en de schuifdeuren en luxe marmer voor diverse afwerkingen, geven sfeer en beleving aan de imposante villa. De ultieme blikvanger binnen het materialenpalet is de charmante breuksteen die zowel in het exterieur als in het interieur is toegepast. De materialen zijn telkens op een andere manier gebruikt, zodat je ze iedere keer op een nieuwe manier beleeft en ze binnen de sterke eenheid die is ontstaan steeds weer voor verrassing zorgen. Wat deze woning tevens typeert, is de zeer hoge leefkwaliteit. Alles is met veel vakmanschap en oog voor details gerealiseerd. Dit heeft geresulteerd in een ingetogen luxe met een serene en tijdloze uitstraling.

Francois Hannes
Francois Hannes
Francois Hannes
Francois Hannes

Vakantiegevoel

De absolute kers op de taart in de met rijk en stijlvol (maatwerk)meubilair ingerichte woning is het luxe wellnessgedeelte op de onderste woonlaag en het aangrenzende terras, die zorgen voor een heerlijk gevoel van luxe. Het ultieme vakantiegevoel in huis. Het hele jaar door.

Francois Hannes
Francois Hannes
Francois Hannes

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: Peter Baas

François Hannes.                 Tom Kneepkens Architect.             JP Flooring.                      Van Bommel Interieur

VSB Wellness.                       De Groot Bouwbedrijf.                    HEVAC Controls.            Broporte Exclusive Doors

Aluverre Gevelbouw.           Vesta Kachels

 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief