Home » Perfecte weerspiegeling van een woondroom

Perfecte weerspiegeling van een woondroom

Architect2GO

Door Stagiair

“In deze woning hebben we alle ruimte en comfort om te leven zoals wij dat willen”, aldus de bewoners van de door Architect2GO ontworpen woning aan het water. Het materiaalgebruik en de vormentaal maken het huis uitgesproken, onderscheidend én persoonlijk. “De vorm, de uitvoering, de gebruikte materialen: het past allemaal bij ons. Tel daar de ligging op de ruime kavel aan het water bij op en het plaatje is voor ons compleet.” 

Na een uitgebreid selectieproces dat bestond uit gesprekken met diverse architecten, het bezoeken van een aantal referentiewoningen per architect en het evalueren van hun aanbiedingen, hebben wij ervoor gekozen om onze nieuwe woning door Geraldine Dijk te laten ontwerpen. Haar benadering van onze vraag sprak ons gelijk aan en de gezamenlijke brainstormsessie over de woning was heel goed; onze inbreng werd serieus genomen en we hebben over veel (technische) details gezamenlijk nagedacht. Dat was voor ons belangrijk, want we wilden echt dat het óns huis zou worden en niet het huis van de architect”, aldus de bewoners over hun keuze om samen te werken met de eigenaresse van Architect2GO 

Kroon van zink  

De ruime, markante woning ligt op een prachtige locatie aan het water, waarop de bewoners via de raampartijen aan de achterzijde – waar de living en de eetkamer zich bevinden – een prachtig zicht hebben. Het aan beide leefruimtes grenzende terras is voorzien van een buitenhaard, die verwarming en beleving biedt als het wat kouder is. De bewoners hadden niet alleen een duidelijk beeld van de vorm van het dak, maar wensten ook een donkere uitstraling van de gevels. Hiervoor zorgen de gevelstenen en de grafietgrijze rabatdelen. Het hout van de voordeur en de lichte kozijnen zorgen voor warmte en zachtheid. De kroon op de bijzondere woning is uiteraard het prachtige dak, dat met zink is bekleed.  

Grote waardering  

De bewoners afsluitend: “Wij kijken met veel plezier terug op het gehele proces: het uitzoeken van een architect, het maken van een ontwerp, de uitwerking van de details, het zoeken van een passende aannemer, de directievoering tijdens de bouw en de nazorg. We kunnen vol overtuiging zeggen dat we het zo weer zouden doen. Wat wij vooral hebben gewaardeerd in de samenwerking met Geraldine, is het persoonlijke contact, de betrokkenheid, de open communicatie en discussies die we hebben gehad en bovenal het gevoel om als gesprekspartner serieus genomen te worden.” 

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

 Architect2GO | Bouw- en aannemingsbedrijf C. Spek B.V.  

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief