Home » Persoonlijk paradijs aan het Lago Maggiore

Persoonlijk paradijs aan het Lago Maggiore

Studio Roy de Scheemaker

Door marketing

Op een prachtige plek aan het Lago Maggiore transformeerde Studio Roy de Scheemaker een historische villa tot een hedendaags, luxe, comfortabel en persoonlijk paradijs, waarin het rijke verleden nog steeds voel- en zichtbaar is en Italiaans en Nederlands vakmanschap een perfect huwelijk aangaan. Een leefbare, moderne woning met een museaal karakter. Ultiem genieten op een unieke plek met een fabelachtig uitzicht over het meer. Woondromen komen wel degelijk uit 

Op een doodgewone dinsdag gaat bij topdesigner Roy de Scheemaker de deurbel. De vrouw aan de deur blijkt een Zwitserse dame die tijdens een etentje op de voorgaande avond onder de indruk raakte van het interieur van de gastheer en -vrouw. De vraag aan Roy – de designer van het interieur – is of hij aan het einde van de week in Zwitserland kan zijn voor een nadere kennismaking met haar en haar echtgenoot. Want, zo had ze avond daarvoor besloten: Roy was de aangewezen persoon die van hun aangekochte villa aan het Lago Maggiore hun nieuwe thuis moest maken. De agenda van Roy laat de reis naar Ticino – de Italiaanstalige regio in het zuiden van Zwitserland en de geboortestreek van het bereisde koppel – toe en het wederzijdse gevoel tijdens het etentje is vanaf het eerste moment goed. En dus wordt getoast op een succesvolle samenwerking.  

Hedendaags wonen in historisch huis  

De riante villa dateert uit de 17de eeuw en diende in het verleden als zomerresidentie van de bewoners van een hoger gelegen kasteel. Met respect voor het rijke verleden werden de indeling en het interieur flink aangepakt, zodat het totaalbeeld aansluit bij de hedendaagse tijd én de wensen en leefwijze van de bewoners. Onder leiding van een plaatselijke bouwmanager werkten lokale vakmensen – bekend met de traditionele bouw en materialen uit de regio – met trots aan de verfraaiing van de villa. Zo beitsten ze onder meer het houtwerk en de luiken aan de buitenzijde in een donkere kleur, wat een prachtig grafisch contrast oplevert met het originele crèmekleurige pleisterwerk. Voor het vele meubelmaatwerk in de woning schakelde Roy de Scheemaker Nederlandse topbedrijven in. De designer paste natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen en een naturel kleurenpalet in de woning toe.   

Rijke details  

Het huis had een overdekte open foyer, waarin een grote open haard voor warmte en beleving zorgde. Roy sloot de ruimte door middel van grote glaspartijen gevat in slanke, donkere kozijnen en creëerde zo een formele ontvangstruimte. In de rechtervleugel van de royale villa ontwierp de ervaren designer onder meer de uitnodigende leefkeuken – een luxe ruimte waarin de bewoners veel verblijven – en een oogstrelende study, die is voorzien van een perfect gerestaureerde intarsiavloer. Bij deze eeuwenoude oppervlaktetechniek zijn de ingelegde materialen in een massief houten vlak verwerkt.  

Verbluffend privédomein  

In de linkervleugel vinden we onder meer het gastenverblijf en een informele living. Op de eerste verdieping genieten de bewoners in alle rust en vrijheid van hun benijdenswaardige privédomein. De royale slaapkamer is van grote schoonheid en het prachtige natuursteen geeft de toch al zo indrukwekkende badkamer extra cachet. De connectie met de omgeving en de heerlijke lichtinval maken het totaalplaatje compleet.   

Ook de buitenruimte onderging een grote metamorfose. De fraaie trap zorgt voor meer verbinding tussen de woning, het terras en het meer. Het bestaande zwembad werd verkleind, waardoor meer ruimte is ontstaan voor gras en beplanting en het stijlvolle paviljoen met buitenkeuken biedt een heerlijk zicht op de omgeving en de woning.  

Tekst: Sander Lemmens  

Fotografie: Peter Baas 

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Roy de Scheemaker | De Pander

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief