Home » Persoonlijke woondroom in natuurrijke omgeving

Persoonlijke woondroom in natuurrijke omgeving

Inge van Poppel Interieurarchitectuur

Door Stagiair

Interieurarchitect Inge van Poppel was al voor de bouw van de bijzondere woning bij het project betrokken, waardoor ze met de architect mee kon denken over de indeling en waardoor alle aansluitingen voor de keuken, badkamer en verlichting op de gewenste locaties konden worden geïnstalleerd. Natuurlijke materialen, het open karakter en de royale lichtinval zorgen voor ruimtelijkheid en een prettige flow in de splitlevelwoning, waarin wonen en genieten worden gecombineerd met werken. Op de begane grond en in de Studio op de vierde verdieping wordt door de heer en vrouw des huizes gewerkt in door Inge ontworpen werkplekken. 

Tijdloze en authentieke ontwerpen  

Al meer dan vijfentwintig jaar ontwerpt Inge van Poppel totaalinterieurs voor bedrijven en particulieren. Daarbij ontwikkelde ze ook de nodige productkennis op het gebied van (interieur)architectuur, meubelcollecties, verlichting, maatwerkmeubelen, verlichting, raambekleding, wandafwerkingen, vloerafwerkingen, stoffering en vernieuwende (bouw)materialen. Hierdoor weet ze haar opdrachtgevers altijd te verrassen met haar visie op kwaliteit, kleurgebruik, hoogwaardige materialen en sferen. Inge: “Mijn uitdaging als interieurarchitect ligt in het verder kijken dan trends. Ik wil mijn opdrachtgever en mezelf uitdagen, met het doel om een echt op maat gesneden, tijdloos en authentiek interieurontwerp te creëren.” 

 

Maatwerk

De grote glaspartijen aan de achterzijde van de woning laten de door Inge op maat ontworpen keuken baden in het natuurlijke licht. De dubbele plafondhoogte in de luxe leefruimte wordt geaccentueerd door de grote ronde Random-hanglampen van Moooi. Wanneer de openslaande deuren zijn geopend, ervaar je de keuken bijna als een buitenkeuken met uitzicht op de tuin. Het stijlvolle ontwerp van de ervaren interieurarchitecte is verwezenlijkt door het Italiaanse high-end keuken- en badkamermerk Boffi. Ook het brede plateau met ingewerkte boekenkast aan de woonkamerzijde en de hoge kastenwand aan de keukenzijde heeft Inge ontworpen en is speciaal op maat gemaakt. 

Beleving  

Net als in de overige ruimtes paste Inge in de sfeervolle living tijdloze en sfeerverhogende designklassiekers toe en accessoires die de bewoners op buitenlandse reizen kochten en in de loop der jaren verzamelden. De luxe televisiewand van blauwstaal is ook weer een maatwerkobject en is voorzien van een bio-ethanolhaard, die samen met het prachtige uitzicht en de comfortabele meubelen voor extra beleving zorgt. In de gehele woning vormt de betonlookvloer van DRT Gietvloeren de sierlijke basis.  

 Rustgevende sfeer 

De oogstrelende badkamer is het resultaat van een geslaagde samensmelting tussen het vakwerk van  topmerk Boffi en de creativiteit van Inge. Het waterdichte en naadloze beton ciré ademt de sfeer van een Arabisch badhuis. De kranen van rvs en het matwitte meubel van Corian – beide van Boffi – geven de ruimte een fijn en rustgevend karakter. 

Fotografie: Tessa Francesca

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Inge van Poppel Interieurarchitectuur | DRT Gietvloeren ‘s Hertogenbosch | Gaggenau

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief