Home » Pinterest, de schakel tussen exclusieve woonwinkel en klant

Pinterest, de schakel tussen exclusieve woonwinkel en klant

Pinterest

Door Excellent admin

Hoge segment

Online shopping door de consument in het hoge segment waar luxe, design en exclusiviteit de standaard is, gebeurd op Pinterest. Niet gehinderd door schreeuwerige advertenties doen zij inspiratie en ideeën op om de kamer en suite van het herenhuis in oude luister te herstellen.

Nieuwe ideeën en inspiratie

Ze ontdekken een ambachtelijke producent die ensuite-taatsdeuren maakt mét de kenmerkende glas-in-lood ramen van de jaren 30-stijl. Nieuwe ideeën en inspiratie voor de restauratie wordt opgedaan scrollend op de Ipad nippende aan een heerlijk glas Clos Vougeot van domaine Louis Latour.

Succesvol

De grootste groep gebruikers op Pinterest is tussen de 25 en 45 jaar oud, zijn HBO+ geschoold en hebben een bovenmodaal inkomen. Een kleine 40% van deze ‘pinners’ heeft een succesvolle carrière en zijn woonachtig in de beter gesitueerde steden en dorpen van Nederland.

Showroom

De opgedane online inspiratie en ideeën worden geconcretiseerd tijdens een persoonlijke afspraak in de showroom die dezelfde ambiance uitstraalt als de foto’s en video’s die op het Pinterest-bord bewaard zijn. Deze doelgroep koopt geen bank van Artifort of B&B Italia online. Nee, zij willen de luxe stof voelen, de rugleuning van notenhout ruiken en het zitcomfort ervaren.

Gemiste kans

Maar weinig premium brands, designwoonwinkels of ambachtelijke timmerateliers zetten Pinterest in voor de zo belangrijke eerste stap in de klantreis: awareness. En dat is een gemiste opportunity! Ruim 90% van de zoekopdrachten op Pinterest zijn non-branded. ‘They come undecided’.

Inspireer je klant

Laat letterlijk en figuurlijk zien wat je in huis hebt. Inspireer je klant met prachtige beelden en video’s en laat ze een persoonlijke afspraak plannen of de brochure met de nieuwste collectie downloaden.

Voor aanbieders van producten en diensten in de branches Home & Decor, Travel & Hospitality en Fashion & Apparel is Pinterest de koningsschakel tussen online en offline.

Aan de slag met Pinterest?

Wil je met Pinterest aan de slag? Neem dan contact op met Maarten Bierman van The Pinfluencers via 085-7732110 of maarten@thepinfluencers.com.

www.thepinfluencers.com

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief