Portret DE JUUL Interieurarchitectuur

In 2008 verraste ontwerper Juliëtte van der Hulst Nederland met haar meubellijn DE JUUL, geïnspireerd op Scandinavische meubels uit de sixties. Dat was ook de start van DE JUUL Interieurarchitectuur. Juliëtte ontwerpt behalve meubels ook complete interieurs voor zowel bedrijven als particulieren. Haar basis is een brede vakkennis en jarenlange ervaring, onder meer bij Vitra en Erick van Egeraat. “Met mijn ontwerpen weet iedereen –aannemer, meubelmaker, elektricien, stoffeerder – precies wat hij moet doen.”

Persoonlijk traject
De smaak van de klant is leidend bij DE JUUL Interieurarchitectuur. “Het is mijn taak om klanten te laten zien wat voor hen de mooiste en beste oplossing is, in hun stijl. Het is een persoonlijk traject, want ik wil eerst weten hoe de klant woont, leeft en beweegt.” Kenmerkend voor haar werk zijn comfort, warmte, sfeer en de toepassing van texturen.

           

Samenwerking meubellijn
Terug naar het begin. Het was wel even slikken toen de crisis losbarstte. Ze produceerde de meubels van DE JUUL in eigen beheer en de crisis betekende het einde van de productie. Maar niet het einde van de vraag naar de meubels en zeker niet het einde de ambitie van Juliëtte. “Ik sta open voor samenwerking met een producent of met een meubelmerk dat de meubels van DE JUUL produceert en in de collectie opneemt.”

Waarom komen de klanten naar de JUUL?
“Klanten krijgen een compleet ontwerp dat bij hén past, inclusief verrassende, nieuwe elementen die ook wonderlijk goed blijken te passen. Dit kan gaan om de indeling, maar ook om kleur of materiaal. Ik help klanten met het ontdekken van hun stijl, als ze nog niet zo goed weten wat die is. En ik zorg niet alleen voor een mooi totaalplaatje, maar instrueer ook de aannemer, meubelmaker en alle andere betrokkenen, en stuur die aan. Mijn klanten neem ik zo veel mogelijk regelwerk uit handen en ik zorg dat ze zo min mogelijk keuzestress hebben. Klanten met wie ik nu een groot renovatieproject doe, zeggen dit: ‘Juliëtte heeft van alle materialen, van behang tot deurbeslag en wandcontactdozen, een voorbeeldexemplaar besteld, zodat we die kunnen zien en voelen. Ze heeft duidelijk veel respect voor haar klanten. En het plezier in haar werk spat er vanaf.”

         

Wat staat er nog meer op haar wensenlijstje? “Het lijkt me geweldig om een keer een jacht en een bordeel te ontwerpen, vanwege de onconventionele oplossingen waar zo’n interieur om vraagt. Dat prikkelt mijn creativiteit.”

www.dejuul.nl