Home » Prachtige woonrealisatie

Prachtige woonrealisatie

Door admin

Strak, puur en licht

“In onze vorige woning namen we zelf de inrichting voor onze rekening en het lukte ons maar niet om het perfecte totaalplaatje te realiseren. We kochten mooie meubels, maar er was geen sprake van een samenhang.”

“Toen besloten we dat als we een vrijstaande woning gingen bouwen, we het interieur aan een vakman over zouden laten,” aldus de opdrachtgevers. Ze houden woord, schakelen atelier Rudolf Hartjes in en genieten thans dagelijks van hun prachtige woning.

“Na een lange dag werken, is het hier heerlijk thuiskomen.”

Ruimtelijk, uitgesproken karakter

De bewoners wensten niet alleen een samenhang in het interieur zelf, maar ook dat het door Architektengroep Gelderland ontworpen exterieur een eenheid vormt met de binnenzijde van de woning. “Vandaar dat we samen al in een vroeg stadium en in goed overleg samenwerkten”, geeft ontwerper Rudolf Hartjes aan.

De eigenaar van Atelier Rudolf Hartjes ”“ die maatwerkinterieurs van ontwerp tot realisatie verzorgt ”“ vervolgt: “Het aan de buitenzijde toegepaste hout zie je ook veelvuldig terug in de woning, waar het voor warmte en sfeer zorgt. De grote en op de juiste plekken toegepaste raampartijen zorgen voor de natuurlijke lichtinval en versterken het zachte en ruimtelijke karakter van het interieur.”

Verrassen

Rudolf Hartjes is verantwoordelijk voor het gehele interieur van de nieuwbouwwoning. Zo ontwierp hij al het maatwerk-meubilair, realiseerde hij een sfeervol lichtplan en richtte hij de woning in.

“We kenden het werk van Rudolf en zijn stijl sprak ons aan. Na een prettige kennismaking vroegen wij hem om ons te verrassen met een ontwerp. Dat is hem zeker gelukt, want zo”n 99% van zijn eerste ontwerp is ook daadwerkelijk zo uitgevoerd”, aldus de bewoners.

Functioneel en origineel

In het interieur paste Rudolf Hartjes pure en natuurlijke materialen toe, die samen zorgen voor rust en sfeer in de woning. “Verder zien we een strak lijnenspel en een goede balans tussen functionaliteit en originaliteit terug in het door interieurbouwer Spijkervast ”“ het bedrijf waar ik nauw mee samenwerk ”“ gerealiseerde maatwerkmeubilair. Beide zaken zijn duidelijke kenmerken van mijn ontwerpstijl”, licht hij toe.

In de stijlvolle en tijdloze maatwerk-keuken spelen het warme hout en het strakke HI-MACS®-blad een beklijvend spel. In de imposante achterwand zijn schuifdeuren verwerkt, waardoor de bewoners indien gewenst de keukenapparatuur uit het zicht kunnen houden. Ook het op maat gemaakte televisiemeubel in de sfeervolle woonkamer is voorzien van een schuifdeur.

Lijnenspel in badkamer

De prachtige badkamer is een toonbeeld van esthetiek, comfort en luxe. Bijzonder in deze stijlvolle ruimte is het door Atelier Rudolf Hartjes gecreëerde lijnenspel.

“Precies in lijn met het losstaande bad en het op maat gemaakte badkamermeubel is een kleurverschil zichtbaar in de vloer en op de wand en is het plafond verlaagd. Dat zorgt voor extra sfeer en intimiteit in de ruimte”, geeft Rudolf aan. Net als de bewoners is hij trots op het eindresultaat.

“Over elk hoekje en aspect is nagedacht en tot in de perfectie uitgevoerd door vakmensen. Dat is prachtig om te zien en om als ontwerper aan bij te dragen.”

Fotografie | Raphaël Drent

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Atelier Rudolf Hartjes | Spijkervast 

Quooker International B.V.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief