Home » Praktische warmte creëren in je woning?

Praktische warmte creëren in je woning?

Door Excellent admin

5 tips om meer warmte in je woning te creëren

Wil je meer praktische warmte creëren in je woning? Dan kan je huis isoleren hier zeker bij helpen. Als je ervoor kiest je huis te isoleren, zal de warmte beter binnen gehouden kunnen worden. Hierdoor heb je het ‘s winters niet snel koud en bespaar je zelfs stookkosten. Er zijn verschillende manieren om meer warmte te creëren in je woning. Wij hebben voor je op een rijtje gezet welke opties er zijn om je huis te isoleren. Lees snel verder voor meer informatie en bekijk eens wat jouw woning nodig heeft.

Kies voor bodemisolatie

Kiezen voor bodemisolatie is zeker een goed idee als je wat meer warmte in huis wilt hebben. Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je flink wat energie zal besparen, hetzij iets minder dan wanneer je je vloer laat isoleren. Mocht je jouw vloeren niet kunnen isoleren en je wilt toch graag een warme vloer, dan is bodemisolatie de beste optie.

Laat je vloer isoleren

Kies je ervoor om je vloer te isoleren dan wordt je vloer geheel van isolatiemateriaal voorzien. Hiermee bespaar je stookkosten en zal de temperatuur van je vloer stijgen. Dit zorgt ervoor dat je in de winter niet snel last zal krijgen van koude voeten.

Plaats vloerverwarming

Je kunt er ook voor kiezen om naast vloerisolatie ook nog vloerverwarming te laten plaatsen. Zo kun je je voeten in de winter lekker warm houden. Je vloer wordt verwarmd middels warm water dat door buizen onder de vloer door stroomt. Dit wordt via de warmtepomp of cv-ketel door de buizen gepompt en verwarmt vervolgens het gehele vloeroppervlak.

Kies voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is tevens een goede optie om meer warme binnen te houden. Hierbij wordt de spouw gevuld met isolatiemateriaal, wat glaswolvlokken of bolletjes kunnen zijn.

Laat je dak isoleren

Je dak isoleren is minstens zo belangrijk. Warme lucht stijgt namelijk naar boven, waardoor er best wat verloren kan gaan via het dak. Hier zal geen sprake meer van zijn wanneer je je dak laat isoleren. Ook als je veel boven op zolder werkt, kan dakisolatie een uitkomst bieden. Zo zal de ruimte koeler worden en is het een stuk aangenamer om op zolder te werken.

Op welke praktische manieren ga jij meer warmte toevoegen aan je woning?
 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief