Home » Prikkelende lichtsculpturen

Prikkelende lichtsculpturen

Door admin

Unieke kunstobjecten

Al ruim dertig jaar creëert William Brand met poëzie in zijn vingers iconische lichtsculpturen. Kunststukken die de ziel raken en bewonderaars inspireren. Onder de lichtsculpturen van een ‘s wereld meest invloedrijke lichtontwerpers komen mensen samen. Zo wordt geflirt en worden vriendschappen gesloten. Rondom zijn sculpturen geeft men diners en viert men bruiloften.

Anders gezegd: de meest dierbare momenten uit ons menselijk leven vinden plaats in ruimtes die door hem worden verlicht. Het BRAND VAN EGMOND-atelier staat niet alleen bekend om haar grote diversiteit aan collecties, maar ook om haar lichtoplossingen. Deze lichtoplossingen vervaardigt William samen met zijn team van schets tot realisatie.

De aanvragen die het atelier ontvangt, zijn uiteenlopend van klein naar groot. Van een sculptuur uit de bestaande collectie in een andere finish of maatvoering en de inrichting van een kasteel, restaurant of boetiek. Tevens mag u denken aan reusachtige installaties voor een hotellobby of warenhuis om gasten te verwelkomen.

Ieder die zoekt naar een uniek object is welkom in Naarden. Dit is de plek waar specifieke wensen worden vertaald naar een bijzondere en persoonlijke lichtsculptuur. Speciaal voor EXCELLENT Magazine bespreekt en toont William Brand enkele prachtige lichtsculpturen uit het rijke portfolio.

Lichtsculpturen

Sinds 1989 ontwerpt William Brand handgemaakte lichtsculpturen met als doel een ruimte karakter te geven. De Galaxy verwijst naar ons planetenstelsel in een samenspel tussen lijnen en bollen.

Kroonluchter

Handgemaakt, vol karakter en toch tijdloos. Als een opvallend contrast in het strakke zwart-witte interieur ontwerpt William speciaal voor deze villa een zwarte kroonluchter.

Uniek kunstwerk

Het sculpturale karakter van de Orpheus-collectie, evenals de edelsteen, trekken de aandacht in deze ruimte en hebben direct een impact. De organische vormen en de kleuren van de edelstenen zorgen voor een uniek kunstwerk in het interieur.

Innovatie

De Ersa-collectie is ontstaan uit een passie voor traditioneel vakmanschap en de drang naar innovatie. Deze compositie van twee Ersa lichtsculpturen is één van de diverse opties.

Met dank aan BRAND VAN EGMOND

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief