Home » Prikkeling van de zintuigen

Prikkeling van de zintuigen

Door Veerle van Heertum

Het door topdesigner Linda Lagrand ontworpen interieur van parfumerie en high-end beautysalon boutique spa in Rotterdam ademt luxe en geeft bezoekers het gevoel dat ze welkom zijn. Om er te ontspannen, zich te laten verzorgen en om luxe verzorgingsproducten te ontdekken. “Onze interieurs prikkelen de zintuigen en vormen een serene omgeving die voor rust zorgt. Met hoogwaardige materialen, maatwerk en kleurgebruik creëren we de sfeer van een luxe vijfsterrenhotel. Dat zie en voel je als je door dit pand loopt”, aldus Linda.

Exclusieve materialen, warme kleuren en elegante vormen maken van een bezoek aan Boutique Spa een ware beleving. Dat heerlijke gevoel start al direct bij binnenkomst, waar Linda een custom design entreebalie situeerde. Het maatwerkobject is voorzien van een werkblad van terrazzo, wordt stijlvol uitgelicht door lampen van Maretti – het kwaliteits- bedrijf verzorgde in samenwerking met Linda het complete lichtplan – en sluit mooi aan bij het fluwelen behang en het bordeauxrode schilderwerk.

Sierlijke touch

In het hart van de parfumerie en high-end beautysalon ontwierp de ervaren designer een oogstrelende roomdivider van houten panelen, waardoor geborgenheid én spanning in de zaak ontstaat, de gedeeltes voor manicure en pedicure van elkaar worden gescheiden en de vele producten van de zaak op uitnodigende wijze aan de klanten worden gepresenteerd. De ronde vorm van het maatwerkmeubel zien we ook terug in het stijlvolle en warme meubilair dat Linda toepaste. Zo krijgt de salon een sierlijke en vrouwelijke touch.

Rijke, luxe materialen met een exclusieve uitstraling

De deels in Noorwegen opgegroeide interieurontwerper past in haar interieurs graag natuurlijke materialen toe zoals natuursteen en hout en kleuren uit de natuur zoals mosgroen, ijsblauw en okergeel. Linda werkt alleen met materialen van een uitstekende kwaliteit. Rijke, luxe materialen met een exclusieve uitstraling en het hoogste niveau van afwerking. In de Rotterdamse schoonheidssalon Boutique Spa koos ze naast het reeds genoemde terrazzo – te zien op alle werkbladen – en het fluwelen behang voor hout, kleurrijke mozaïeksteentjes als wandbekleding en details van messing. De keuze voor een pvc-vloer – gelegd in een visgraatpatroon – heeft een praktische reden: het intensieve gebruik. Bovendien is pvc makkelijker schoon te maken en minder bevattelijk voor vlekken dan een houten vloer. Het totaalbeeld heeft – geheel volgens de wens van de opdrachtgevers – de uitstraling van een luxe boutique in Parijs. Je bent gewenst en het enige dat je nog hoeft te doen, is te genieten.

De volgende partijen werkten mee aan dit project

Lagrand Interiors | Maretti Lighting 

Dutch Walltextile Company | Paul Jongerius Styling Florist

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief