Home » Prikkeling van de zintuigen

Prikkeling van de zintuigen

Door Veerle van Heertum

VAN GRACHTENPAND NAAR BOUTIQUE HOTEL

Studio Mariska Jagt metamorfoseerde een monumentaal grachtenpand in Leiden tot een  intiem en warm boutique hotel. Door de oogstrelende suites naar beroemde schrijvers te vernoemen, is een mooie link gelegd naar het rijke verleden van het pand: vele jaren lang schuilde een fraaie boekwinkel in het gebouw. De suites van het hotel CTY Books ademen luxe en comfort en prikkelen de zintuigen. Mariska Jagt: “er is geen groter gevoel van voldoening denkbaar dan de wetenschap dat gasten zich direct thuis en veilig voelen in hun tijdelijke woning.”

badkamer, blauw, luxe
woonkamer, blauw, luxe

“De vele hoekjes, opstapjes, doorgangetje  en trappetjes maakten het pand – dat al enkele jaren leegstond – uniek en zorgden voor een intieme sfeer. Door waar mogelijk originele details in het nieuwe ontwerp te verwerken,  proef je het authentieke karakter. Bijzondere elementen  zijn  bijvoorbeeld de historische schouwen en de karakteristieke trap die naar de individuele kamers leidt. Deze zorgen er mede voor dat de gasten bij aankomst al de intieme sfeer van het hotel ervaren”, aldus Mariska, die tevens met haar ontwerp een leuke knipoog naar datzelfde rijke verleden maakte. Zo zien we de typische luiken die de raampartijen verrijken ook terug in de panelen achter de bedden.

Trap, blauw, wenteltrap, luxe

BALANS, RUST EN WARMTE

Studio Mariska Jagt koos voor een elegant kleurenpalet en weelderige en natuurlijke materialen zoals natuursteen, staal en messing. De kamers zijn geverfd in een verweerd blauw met diepblauwe accenten. Het elegante meubilair is afgewerkt met velours en de kamers zijn  voorzien van messing. De decoratieve bloemenpatronen op de muur verzachten de strakke elementen  in  het  interieur. Net als de andere projecten uit het rijke en veelzijdige  portfolio van Studio Mariska Jagt kenmerkt het ontwerp zich door elegante luxe en comfort, dat wordt gecombineerd met verfijnde en serene eenvoud. De vrouwelijk energie is altijd voelbaar in de ruimte door gebruik van zachte organische lijnen en de toegevoegde kunst versterkt deze energie. Een ontwerp van de hand van Studio Mariska Jagt is altijd in balans en straalt rust en warmte uit.

THUISGEVOEL

“Wat mij persoonlijk drijft om te doen wat ik doe, is dat ik vanuit het diepst van mijn hart een ander een ‘thuis’ wil geven. Een plek waar men zich veilig,  geborgen en comfortabel voelt. En een fijne plek om veel mooie herinneringen op te bouwen met dierbaren. Deze drijfveer komt (weet ik nu) vanuit het eigen gemis van een liefdevol en veilig thuis. Hierdoor gun ik het eenieder om wél dat thuisgevoel te krijgen. Een warm, comfortabel en liefdevol thuis is in mijn optiek een basisprincipe dat voor iedereen zou moeten gelden”, aldus Mariska.

grachtenpand, leiden, traditioneel

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Mariska Jagt

City Books

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief