Home » Art-Man

Art-Man

Door Stagiair

Ik ben geboren in 1979 en vanaf mijn 10e jaar zeer geïnteresseerd in de natuur & mensen.

Ik studeerde aan de tuinbouwschool en begon kort daarna mijn eigen hoveniersbedrijf, het ontwerpen van tuinen en het toepassen van Kunst was waar mijn passie lag. Daarom begon ik ook een Galerie en organiseerde tentoonstellingen op verschillende plaatsen.

Voor mijn baan als hovenier werkte ik enkele winters aan een groot Romeins irrigatieproject in een oud klooster in Portugal. Dit is ook waar de passie voor beeldhouwen begon in 2000. Overdag en tijdens de siësta werken op zoek naar marmer en beeldhouwwerk. Een tijdje later kwam ik in contact met promotie van Afrikaanse kunst en organiseerde ik ook diverse tentoonstellingen met Afrikaanse beeldhouwkunst.

In 2004 veranderde alles en verkocht ik alles, maakte een wereldreis over 4 continenten en verloor mijn hart aan het Afrikaanse continent. In het kunstenaarsdorp Tengenenge beeldhouwde ik in Serpentine. Na mijn terugkeer in Nederland begon ik weer een hoveniersbedrijf waar na een paar jaar mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problemen stage kwamen lopen. Ik heb me omgeschoold en ben de zorg in gegaan.

In 2011 ben ik met Kanz een creatieve dagbesteding en woonbegeleiding gestart. Ik ben dankbaar en heel leerzaam dat ik toen deze overstap heb gemaakt. In die jaren heb ik weinig geboetseerd, maar wel veel houten stammen, wortels en bomen verzameld.

In 2018 heb ik mijn eerste houten draaiend object gemaakt voor een kunstwedstrijd. Kunst geïnspireerd op de natuur met een extra dimensie “Beweging”. Hier won ik meteen de publieksprijs en dacht dit is het. Sindsdien maak ik vooral bewegende houten beelden. Tijdens het creatieve proces laat ik me inspireren door pianomuziek van verschillende componisten.

Deze muziek wordt ook gedraaid tijdens mijn tentoonstellingen en in de galerie. Hierdoor komen de beelden nog meer tot leven.

Al mijn kunst is te zien in mijn galerie Ars Movens

Thx Patrick (H) Artman

Art-Man

Hiddinkdijk 21, 7055 AS Heelweg
Tel: +31 – (0)6 286 73165 | art-man.nl | Patrick@art-man.nl