Home » Bob Manders Architecture

Bob Manders Architecture

Door Lisette Trinthamer

Combinaties

Bob Manders is een architect die een goede kennis van het verleden combineert met een passie voor innovatie.

Hij haalt het beste uit zijn eigen Nederlandse achtergrond ”“ een waardering voor Rembrandts gebruik van licht, bijvoorbeeld ”“ en combineert dit met de gedegen architecturale principes van bekende meesters, van Vitruvius tot Le Corbusier, en baseert daar tot slot zijn eigen unieke visie op.

Het resultaat? Onvoorspelbare maar harmonieuze ruimtes die overal ter wereld passen.

Beïnvloed door de natuur

Manders gelooft dat respect voor licht, schaduw en de manier waarop de natuur onze omgeving beïnvloedt de sleutel van zijn succes is. Daarbij maakt hij vaak gebruik van glas als verbinding tussen binnen en buiten.

De natuurlijke materialen waarmee hij werkt laten vaak zien hoe ze zijn geproduceerd: op hout zie je vaak sporen van zaagtanden, bijvoorbeeld, terwijl een stenen tegel de afdruk van het gereedschap laat zien dat in de steengroeve of bij het polijsten is gebruikt. Zulke details dragen in grote mate bij aan de authenticiteit van elke ruimte.

Pionier

Zijn pionierswerk wordt op de volgende pagina”s uitgelegd; zijn lintarchitectuur en de volledig nieuwe panorama”s die ontstaan door diagonalisme worden er beschreven. Bij het ontwerpen van ruimtes waarin met vlakken kan worden geschoven, worden onbelangrijkere details verborgen en nieuwe uitzichten gecreëerd, waardoor huizen ontstaan die zowel rustgevend als energiek zijn.

Deze principes ”“ goed ontwerp voor goed wonen ”“ vormen Bob Manders 21ste-eeuwse benadering van architectuur.

Bob Manders Architecture

Almijstraat 14, 5061 PA  Oisterwijk
Tel: +31 (0) 499 846 821 | www.bobmandersarchitecture.com | info@bobmanders.nl