Home » Kemie

Bij Kemie hebben we een passie voor steen. Kemie staat voor ruim vijftig jaar kennis en ervaring in materiaal en product. We zijn een trotse en innovatieve specialist in bewerking van stenen kwaliteitsmaterialen. Daarvan maken we een grote collectie werkbladen voor keuken, badkamer en huiskamer.

Materialen

Al sinds de start in 1968 zoekt en selecteert Kemie de beste steen. Daarvoor werken we samen met een selecte groep leveranciers uit Zuid-Europa. Zij leveren de steen uit de gerenommeerde steengroeven en van de beste fabrikanten.

Ambacht en technologie

Het steen halen we naar Helmond. Op onze 50-ste verjaardag in 2018 openden we hier een nieuw, hypermodern,
duurzaam pand. Aan de buitenkant bekleed met ons eigen merk Ceramistone. Aan de binnenkant opgebouwd rondom De Loft: onze ontvangstruimte met zicht op de productielijn die draait op compleet vernieuwde en de meest moderne technologie. Die technologie combineren we hier met vakkennis en ambacht op een manier die uniek is voor Europa. We verwerken er de hardste materialen tot op de millimeter nauwkeurig tot de mooiste werkbladen. Bladen die, behalve voor de functionaliteit en duurzaamheid van de ruimte, ook heel bepalend zijn voor uitstraling, beleving en sfeer.

Warm en waardevol

Dat is wat we willen. We willen met onze bladen iedere ruimte karakter geven zodat het een waardevolle plek wordt waar mensen graag zijn. Waardevol, zoals de materialen zelf. Daar gaan we heel bewust zo zuinig mogelijk mee om. Net als met water en energie. We creëren zo min mogelijk snijverlies (afval) en hergebruiken 80% van ons water. Met de meer dan 2.000 zonnepanelen op ons dak leveren we genoeg stroom voor onszelf én voor nog eens vijftig huishoudens. Onze passie voor steen zorgt dus op meerdere manieren voor warmte.

Kemie

  Graandijk 7, 5704 RB Helmlond
Tel.:  +31(0)882626400 | www.kemie.nl | info@kemie.nl