Home » Leo Hortensius

Leo Hortensius

Door Aty Verschuren

87 museumfavorieten

Fijnschilder Leo Hortensius werkte de laatste 38 jaar voor verzamelaars van Oude Meesters, die hun originele werk uitlenen aan een museum; en voor mensen die hun meesterwerk(en) moeten veilen via veilinghuizen als Christies, Sotheby”s, Bonhams en Phillips, en ter aandenken een high-end replica op hand geprepareerd linnen willen hebben.

In diezelfde periode bouwde hij als research een grote collectie van 87 persoonlijke museumfavorieten op. Alle 87 olieverfschilderijen zijn nog steeds in zijn bezit. Zijn collectie toont de hoogtepunten van de Westerse kunst van de 15e tot begin 20ste eeuw. Een dergelijke collectie is volgens velen uniek in de wereld.

Eigen “museum”

Nu vind hij het tijd om een eindbestemming te vinden voor deze collectie die hij graag bijeen wil houden. Het is nu zoeken naar een persoon of bedrijf met een (klassiek) gebouw dat verfraaid kan worden met deze collectie.

De koper kan, bij wijze van spreken, een eigen “museum” creëren dat de visuele waarde van het pand (museum hotel, kasteel, landhuis, universiteit of klassiek kantoorgebouw) verhoogt en de bezoekers verrast met een onverwachte, culturele tour langs de hoogtepunten van de Westerse kunst.

Leo Hortensius

Forellendaal 549, 2553 JW Den Haag
Tel: +31 (0)6-53372091| www.leohortensius.com| info@leohortensius.com