Home » Rugare Arts

Rugare Arts

Door Rick Bakens

Over Rugare Arts

Rugare Arts Europa is een initiatief van Natasja van Leeuwen. Reizen zit Natasja in het bloed. Het ervaren van de natuur en cultuur in andere landen blijft altijd weer een belevenis. Tijdens één van haar reizen naar Zuid-Afrika kwam ze in aanraking met de kunstwerken van Robin Kutinyu. Het was liefde op het eerste gezicht.

Na een ontmoeting met de kunstenaar en het bezichtigen van zijn atelier ontstond het idee om zijn werk in Europa meer onder de aandacht te brengen. Dit bleek naadloos aan te sluiten op de toekomstvisie van Robin Kutinyu. Rugare Arts werd een feit.

Over de kunstenaar

Ik ben mijn hele leven omringd door kunst. Mijn Zimbabwaanse vader was een veelgeprezen beeldhouwer die gespecialiseerd was in wilde dieren, tevens was hij ook kunstschilder. Ik begon op de leeftijd van vijf voor het eerst met het beeldhouwen van neushoorns en hielp mijn vader om zijn stukken af te maken.

Ik heb mijn vaardigheden verbeterd en mijn eerste verzameling vogels en schildpadden verkocht op de prille leeftijd van tien. Ik ben sindsdien volledig geobsedeerd van beeldhouwen, de beweging en anatomie van dieren en de menselijke vorm.

Rugare Arts

Gestelstraat 3, 5268 KC Helvoirt
Tel: +31 (0)411-767070 | www.rugarearts.eu | natasja@rugarearts.eu

Laat een reactie achter