“Al onze wensen zijn vertaald naar de werkelijkheid. Alles klopt.”

CKX Architecten

In een groenrijk buitengebied van een Brabantse stad verwezenlijkte CKX Architecten de woondroom van zijn opdrachtgevers. De moderne villa met een rieten kap ademt luxe, ruimtelijkheid en stijl en zorgt dagelijks voor een grote glimlach bij de bewoners. Zowel in de koudere maanden, wanneer de woning geborgenheid en warmte biedt, als in de zonnige maanden, wanneer de puien aan de achterzijde worden geopend en binnen en buiten samensmelten. En het zwembad uitnodigt voor een verfrissende duik.  

villa
villa

CKX Architecten ontwerpt vanuit de visie dat architectuur een beleving moet zijn die alle zintuigen aanspreekt. Verhoudingen van volumes, ruimten die verschillen in afmeting, klank en lichtval. Dynamiek, openheid en zichtlijnen, binnen en buitenruimten die in elkaar overgaan. Het uitgangspunt is een evenwicht te zoeken tussen de wensen van de opdrachtgever, het bestemmingsplan en de artistieke vrijheid van eigenaar en architect Maarten Hendrickx.  

villa
zwembad

Aan de buitenzijde van de imponerende villa paste Maarten strak, wit stucwerk, grote glaspartijen en aluminium kozijnen toe. De rieten kap is – onzichtbaar vanaf de straat- en tuinzijde – voorzien van zonnepanelen en voegt extra warmte en beleving toe aan het exterieur. Net zoals de ruime overstekken, de balkons en overdekte terrassen dat doen. De grote raampartijen en de dakramen zorgen voor een ruime toetreding van natuurlijk licht in de woning.  

 

woonkamer
keuken

In het verleden ontwierp architect Maarten al een woning voor de opdrachtgevers. Hij maakte indruk met zijn creativiteit, werkwijze en betrokkenheid, waardoor ze wederom bij hem aanklopten toen ze een nieuwe villa gingen bouwen. “Maarten denkt van a tot z met je mee. Dat geeft rust tijdens het gehele proces. Daarnaast is hij in onze ogen ook een toparchitect”, aldus de bewoonster, die de ruimtelijkheid van de villa roemt, maar tevens zeer te spreken is over de geborgenheid die het interieur mede door de ontworpen roomdividers op de begane grond biedt. “Indien gewenst kan iedereen zijn eigen plekje vinden zonder het contact met de rest van het gezin te verliezen. Al onze wensen zijn vertaald naar de werkelijkheid. Alles klopt. Van de uitstraling van het exterieur tot de connectie met de tuin en de indeling van het interieur. We genieten hier optimaal. Elke dag weer.” 

gang
badkamer

Fotografie: Maarten Hendrickx en Patrick Meis

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

CKX Architecten | Willems stucadoor- & afbouwbedrijf | Besosol | Puur Kozijn | Loomans Keukens Eindhoven | Tegelhandel Loomen | Quooker