Dakterras achter de schermen

Schutspatroon

De gebruiker aan het woord

“Ben erg blij met mijn Schutspatroon. De lichtinval door het patroon is steeds anders en de zon projecteert de patronen prachtig op mijn terras. Bovendien geeft het een mooi intiem gevoel, zit ik heerlijk vrij en vanuit mijn huis is het een lux en creatief kunstwerk waar ik met plezier naar kijk”, aldus de gebruiker van dit dakterras waar tegenover op korte afstand een appartementencomplex staat. Daardoor voelde ze zich visueel vogelvrij verklaard. Er was geen privacy, en daar werd een passende oplossing voor gevraagd in de vorm van een Schutspatroon.

Het idee

Het aanbrengen van een semi-transparante balustrade boven de bestaande borstwering zodat het leven op het terras zich meer ‘achter de schermen’ kan afspelen. En dat dus in letterlijke zin, want het scherm moet de inkijk efficiënt beperken maar het contact met de buitenwereld laten bestaan.

De uitvoering

Om dat idee te realiseren, is in samenwerking met een staalbedrijf speciaal voor deze situatie een roestvrijstalen frame ontworpen dat door de bijzondere constructie nét boven de muur lijkt te zweven. Daarin zijn met glasklemmen heldere kunststof platen gemonteerd waarop Schutspatronen zijn aangebracht.

Het effect

Het ontwerp van dit Schutspatroon wordt gekenmerkt door een reeks vensters op de wereld. Die wereld wordt door het patroon weliswaar verhuld, maar niet volledig afgesloten.

Vanaf de straat gezien geeft het patroon door de afgewogen verhouding tussen open en dicht de zo gewenste visuele beschutting aan de gebruikers van dit dakterras. Functionaliteit en decoratieve schoonheid gaan hier geraffineerd samen en verheffen de balustrade tot een sieraad.

Meer weten of andere projecten zien?

Ga dan naar schutspatroon.nl of neem vrijblijvend contact op om aan de hand van uw situatie en wensen te bekijken hoe een Schutspatroon bij u te realiseren is.

Schutspatroon.nl • Bert Vredegroor • 06 83 85 13 71 • schutspatroon@hetnet.nl

Ontdek de vele vaardigheden van Schutspatroon