Een luxe hotelsuite thuis

Simone van Es

Serene elegantie. Optimaal comfort in warme sferen. Het door Simone van Es Interiors op maat ontworpen privédomein is van grote schoonheid en verrijkt het leven van haar opdrachtgevers. Hoogwaardige materialen, stijlvol maatwerk en een fraai kleurenpalet smelten samen tot een oogstrelend totaalplaatje, dat baadt in het natuurlijke licht en een prachtige connectie heeft met de tuin en de omgeving.  

In de luxe suite loop je aan weerszijden van het bad- en douchegedeelte naar de slaapkamer die erachter ligt. Terwijl Simone in vrijwel de gehele woning een eikenhouten visgraatvloer als sfeervolle basis van haar ontwerp toepaste, koos ze in het ‘natte gedeelte’ van de woning voor keramische platen in XXL-formaat. Twee enorme glasplaten – de objecten moesten vanwege de afmetingen al tijdens de bouw worden geplaatst – zorgen voor een fraaie scheiding tussen het bad- en douchegedeelte en de rest van de bovenverdieping. Dankzij deze ‘glazen box’ genieten de bewoners optimaal van een schitterend uitzicht op de tuin rondom het huis. De houten lamellen en inbetweens worden niet vochtig of nat en zorgen voor de juiste dosering licht en privacy. De badkamer krijgt hierdoor in zijn geheel een warme en huiselijke uitstraling. 

raam, glas wand, wit bad bijzettafeltjes
verwarming wit groot bad
tweepersoonsbed slaapkamer ramen deur grijze gordijnen

Simone van Es: “In het natte gedeelte doen de keramische en betonnen krukjes dienst als  bijzettafeltjes. Hierop plaatste ik alle badkamerbasics in mooie flesjes. Zo oogt het geheel rustig en krijgt het een hoteluitstraling. De accentkleur oranje komt terug in de platen die hier zijn gebruikt en in het wastafelmeubel. Ook in het palet van het gehele interieur, dat is gebaseerd op de kleuren van het winterkoninkje, zie je de kleur terug”. 

wit bad ramen badkamer hout
slaapkamer, houten balken, gordijnen tweepersoonsbed

Het blad van het door Simone op maat ontworpen wastafelmeubel is vervaardigd met hetzelfde plaatmateriaal als wat in de natte ruimte en het separate toilet werd toegepast. De rustige,  gemêleerde kleuren passen bij alle andere natuurlijke materialen die zijn toegepast in de villa en  de tuin. Vanzelfsprekend is de kleur van de kranen afgestemd op het deurbeslag. Niet hard zwart, maar een speciale afwerkingstoepassing in gunmetal met een mooie bruinvleug erin, waardoor het zacht oogt en een luxe uitstraling krijgt. De grijsbruine tint van de uit eikenhout vervaardigde en gespoten kasten sluit hier perfect bij aan. 

Simone van Es: “Doordat overal een ingetogen kleuren- en materialenpalet is toegepast, heerst een serene sfeer in de villa. De badkamer straalt rust uit en is heerlijk licht. Ten behoeve van de visuele rust is ook het audiosysteem mooi in de ruimte geïntegreerd.” 

Fotografie: Denise Zwijnen 

 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Simone van Es interiors | ConverseArchitects