Een persoonlijk kunstwerk om in te wonen.. en om van te houden
Even Eleven Interior Design
Dagelijks genieten de bewoners van de rust, de schoonheid, het comfort en de luxe die de fabelachtige, door een prachtig duinlandschap omgeven nieuwbouwvilla hun biedt. De wereldwijd geprezen villa Fallingwater, het meesterwerk van de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright, gold als inspiratiebron voor het ontwerp van de door HILBERINKBOSCH architecten woning, wat we herkennen in de sterke horizontale en verticale lijnen in het exterieur. Het interieur van de villa versterkt het bijzondere ontwerp en is een spiegel van de ziel van de bewoners. Eén zijn met de natuur in prachtige en kunstzinnige sferen … het leven kan zo mooi zijn.
Om de bewoners optimaal van de natuurrijke omgeving te laten genieten, zijn enorme glaspartijen in het exterieur toegepast en zijn de leefruimtes en de hoofdslaapkamer op de eerste verdieping van de villa gesitueerd. Op de begane grond vinden we onder meer de entreeruimte, de gastenkamers en het uitnodigende zwembad. In de warme maanden kunnen de bewoners de enorme puien openen, waardoor ze zich in een buitenzwembad wanen. De groene omgeving verstrekt dat heerlijke gevoel.
Indrukwekkende kunstcollectie
In het interieur zien we grote ruimtes, die allemaal met elkaar in verbinding staan, waarbij de wanden naadloos doorlopen. In de woning zijn geen kozijnen toegepast en is gekozen voor schuif- en taatsdeuren. “We wilden de architectonische lijnen niet doorbreken, maar juist benadrukken. Net als de omgeving waarin het huis staat: die moet je in zo’n ontwerp juist gebruiken en omarmen”, zegt Michelle, head of design bij Even Eleven Interior Design. De veelzijdige studio van haar en haar partner Pieter voorzag de prachtige en krachtige basis van een aantrekkelijk en uniek interieur.
Pieter: “De kunstcollectie is afkomstig van de bewoners zelf en vormde de basis voor het kleurenpalet. Vervolgens werden zorgvuldig vintage items, stoffen en moderne meubels geselecteerd die naadloos in het geheel opgaan en kleur en leven in het huis brengen. Het resultaat is een gelaagd ontwerp waarin verschillende stijlen, vormen en texturen samenkomen.” De imposante entreeruimte vormt hiervan een prachtig voorbeeld. De sculpturale trap smelt hier op aantrekkelijke wijze samen met het enorme zwart-witte fantasielandschap gemaakt door Nik Christensen en enkele bijzondere designstukken. In de gang richting de gastenkamers worden diverse andere kunstwerken op fraaie wijze tentoongesteld.
Knipoog naar Eindhoven
De kunstzinnige maatwerktrap leidt naar de leefruimtes van de bewoners. Eenmaal boven, herkennen we in een stijlvol maatwerkmeubel de creatieve hand van Piet Hein Eek. Het designobject doet dienst als boekenwand en er is tevens een klein barretje in verwerkt. Ook de imposante maatwerktafel in de eetkamer komt van de hand van de topontwerper. Deze meubelstukken zijn vervaardigd van bomen uit de nabije omgeving, waardoor het bos van berkenbomen voor de deur letterlijk naar binnen is gebracht. De lampen boven de eettafel komen uit een oude Philips-fabriek en zijn een knipoog naar de Eindhovense roots van de heer des huizes en van Piet Hein Eek. Tussen de leefkeuken en de sierlijke living, beide aan de achterzijde van de woning gelegen, zorgt een overdekt terras voor nog meer beleving in de woning. In de living vormen de vloerlamp ‘Praying Mantis’ van Jean Rispal, aangekocht op de PAN Amsterdam, en de stoelen van ontwerper Jindrich Halabala die opnieuw zijn bekleed met een gele, grove velvet ribstof van Gancedo, de grote eyecatchers en combineren op stijlvolle wijze met de aansprekende kunstwerken.
Zoals gezegd is het privédomein van de opdrachtgevers op de eerste verdieping van de villa gelegen. Daar genieten de bewoners ook vanuit het bed van een levend schilderij als uitzicht en ervaren ze ultieme rust als ze in de ochtend het balkon op stappen. Eén met de natuur in heerlijke sferen.
Fotografie: RmariusB
De volgende partijen werkten mee aan dit project: