Een schutspatroon in stijl

Schutspatroon

Eerbetoon aan vroeger tijden

Eén van de onderscheidende kenmerken van een Schutspatroon is dat de al aanwezige architectonische of decoratieve elementen een rol spelen in het ontwerp. Dat ontwerpprincipe manifesteert zich in hoge mate in het raamfoliepatroon voor twee woonkamerramen van een huis uit 1910. Dat het huis is gebouwd in de Belle-époque, is o.a. goed te zien aan het originele Art Nouveau glas-in-lood in de bovenlichten.

Van Art Nouveau naar Schutspatroon

De raamverdeling en het elegante lijnenspel van het glas-in-lood lenen zich bij uitstek voor een vertaling naar een Schutspatroon in stijl. De horizontale belijning en de vier ranke vormen in het bovenlicht spiegelen zich nu verticaal in het patroon daaronder en lopen door tot halverwege het raam. Daar nemen de voor een Schutspatroon zo karakteristieke vierkante motieven het over om tot de gewenste verdichting te komen. Ter afsluiting rust het hele patroon op een voet waarin het logo is verwerkt.

Toegevoegde waarde

Zonder de glas-in-lood motieven letterlijk te kopiëren, is er een esthetisch en passend geheel ontstaan waarin de Art Nouveau decoratie van toen en de nu gestelde privacy-eisen harmonieus zijn verenigd in een eigentijdse techniek. De moderne raamfolie doet geen afbreuk aan de historische architectuur maar past naadloos in de stijl van het huis en gaat er geheel in op.

Meer weten of andere projecten zien?

Ga dan naar schutspatroon.nl of neem vrijblijvend contact op om aan de hand van uw situatie en wensen te bekijken hoe een Schutspatroon bij u te realiseren is.

Schutspatroon.nl • Bert Vredegroor • 06 83 85 13 71 • schutspatroon@hetnet.nl

Ontdek de vele vaardigheden van Schutspatroon