Een spectaculair stadsuitzicht

Corradi

Een eigen terras in de stad waar je in alle vrijheid van kunt genieten, is voor velen een droom; daarom is het van belang dat er bij het herontwerp aandacht wordt besteed aan het creëren van functionele ruimtes die mooi én plezierig zijn, in ieder jaargetijde. In dit project lag de focus op een algehele restyling voor wat betreft afwerkingen, inrichting, onderhoud en op de installatie van een Alba pergola met lamellendak, in volledige harmonie met de rest.  

 

 De eerste stap was een nieuwe vloer, waarbij de keuze is gevallen op tegels met steeneffect en andere natuurlijke afwerkingen om de verschillende zones af te bakenen: een verhoogde zone voor een gedeeltelijk ingebouwd bubbelbad, waarbij de Alba pergola met lamellendak als het ware zorgt voor een filter tussen binnen en buiten, en een heuse living wordt, afgesloten met schuiframen en met, tot slot, een zone met zitplaatsen gemaakt van bloembakken die met behulp van bakstenen een nieuwe functie hebben gekregen. 

 

  
Op het terras zorgt Alba voor een elegante leefruimte met een overkapping met verstelbare lamellen, om zo het zonlicht te filteren en de ventilatie op natuurlijke wijze te regelen, voor een uiterst comfortabel plekje. Alba zorgt voor een evenwichtig geheel met de rest van het project, beginnend bij de kleur en verdeelt het terras in twee gedeeltes: één gedeelte is gewijd aan ontspanning en het andere gedeelte is voor meer privéaangelegenheden.  

Van binnen zorgen banken en fauteuils voor een buitenliving die aanvoelt als een onderdeel van het huis.  

Het project wordt gekenmerkt door strakke lijnen die in contrast staan met het groen van de vegetatie, voor een ontspannen en evenwichtig geheel. De groene inrichting van het project maakt het hele architectonische project af en weet een gevoel van privacy en vrijheid te creëren.  
De verlichting is niet opdringerig, maar verlicht de verschillende onderdelen en benadrukt het groen zonder te overheersen, met als resultaat een bijzonder aangename atmosfeer. 

 

Ontdek meerdere projecten van Corradi