Explora Journeys, de nieuwe ultraluxe cruiserederij

Departures

Explora Journeys is de nieuwe ultraluxe cruiserederij die onderdeel is van MSC Group en nam afgelopen zomer haar eerste schip in de vaart: De Explora I. Explora Journeys … De naam zegt het al: deze schepen varen mooie zeereizen waarbij ontdekken een kernwaarde is. In feite is het ..n lange zeereis, waarvan u een gedeelte als uw cruise kunt boeken. En uiteraard kunt u meerdere trajecten combineren, zodat u meer interessante bestemmingen op uw reis kunt verkennen.

Het verbinden van mensen en culturen staat hoog in het vaandel bij Explora Journeys. De rederij noemt dit zelf The Ocean State of Mind. Explora Journeys stelt zich ten doel om een synergie te laten ontstaan tussen mooie routes, uitgebreide kennismakingen met de lokale bevolking en ultraluxe schepen met een uitmuntende service.

Aan boord ervaart u modern design en luxe, waarbij licht, ruimte en luxe steeds als leidraad hebben gediend. De Explora I heeft 461 suites, allemaal met priv.balkon en met een minimumoppervlakte van 35 m.. Uiteraard zijn deze suites van alle comfort voorzien. Comfort en ruimte staan centraal op het hele schip. Zo is er bijvoorbeeld 2500 m. aan buitenruimte met onder andere 64 priv.cabana’s (voor uw priv.comfort aan dek) en meerdere zwembaden, waarvan ..n met een uitschuifbaar glazen dak. Natuurlijk zijn er ook diverse whirlpools en uitgebreide wellness- en fitnessfaciliteiten.

Ook is er een heel ruime keuze in restaurants, waar de focus op gezonde voeding ligt met lokale ingredi.nten, om uw reiservaring nog verder te verdiepen. Bij vier van deze restaurants kunt u ook buiten dineren. Uw aperitief of drankje op een ander tijdstip van de dag geniet u in een van de twaalf bars en lounges met elk hun eigen stijl en ruimte. Alle gerechten en drankjes zijn inbegrepen; het is dus een all-inclusive-verblijf aan boord. Maar liefst 640 bemanningsleden zijn aan boord om de ongeveer 900 passagiers in de watten te leggen. Dat zegt wel wat over het serviceniveau. Verblijft u in een van de ‘residences’, dan ontvangt u de excellente butlerservice. Voor alleenreizende gasten heeft deze rederij nog een extra voordeel: er zijn zeer aantrekkelijke tarieven als u een suite voor alleengebruik boekt.

“Hoe luxe het aan boord van de Explora I is?”, herhaalt luxereizenspecialist en eigenaar van Departures Monique de Vos de vraag. “De huischampagne is Mo.t & Chandon. Laatst vroeg een klant mij of die alleen op bepaalde tijden wordt geschonken. Mijn antwoord was dat gasten van Explora Journeys er zelfs hun tanden mee kunnen poetsen … Ook is Explora Journeys een samenwerking aangegaan met de Zwitserse horlogemaker Rolex, om de allereerste boetiek van het luxemerk aan boord van een schip te realiseren. Passagiers krijgen hiermee de mogelijkheid om een aantal van ’s werelds beroemdste horloges te kopen in de ‘Rolex at sea mono brand store’ aan boord van de Explora I. Zo luxe is het dus aan boord.”