Groots en uniek wonen in heerlijke sferen

Britt van Namen

In de kapel van een voormalig Belgisch klooster creëerde Britt Van Namen Interieurarchitect woonperfectie. Een interieur waarin creativiteit, hoogwaardige materialen, een sfeerverrijkende lichtinval en sierlijk maatwerk elkaar omarmen en versterken. Het resultaat? Een kunstwerk om in leven. Een droomwoning die verrast, verblijdt en voor verwarming zorgt. Een oogstrelende leefomgeving met een ziel. 

De klassieke elementen van de oorspronkelijke kapel werden tijdens de renovatie behouden – bijvoorbeeld de hoge plafonds en mooie kleurrijke glaspartijen – en eigentijdse architectuur werd toegevoegd. Zo ontwierp Britt Van Namen op de benedenverdieping een grote glaspartij, waardoor de connectie met de tuin wordt benadrukt en er zoveel mogelijk licht de woning binnenvalt. In het prachtige interieur spelen vooral organische vormen een grote rol. Zo ontdekken we de gebogen deuropeningen, de afgeronde keukeneilanden en de organisch gevormde trap in staal. Ook het verlaagde plafond in de hoofdslaapkamer werd voorzien van een boog. Indirecte verlichting met verborgen ledlijnen benadrukken deze vormen, terwijl de spotjes op de kerkramen zorgen voor kleurrijke accenten. Het binnenvallende natuurlijke licht accentueert de schildertechnieken.  

eettafel en stoelen, bank
Verlangens, wensen en verwachtingen  

Ontwerpbureau Britt Van Namen staat voor tijdloze interieurdesigns en strakke functionaliteit die nauw aansluiten bij de architectuur van een project. De ontwerpen van Britt en haar designteam kenmerken zich door hun minimalistische eenvoud en subtiele details. Britt: “Het verhaal van mijn opdrachtgevers geeft mijn ontwerp vorm. Daarom vertrek ik altijd vanuit de verlangens, wensen en verwachtingen van de opdrachtgever. Als interieurarchitect distilleer ik daaruit een ontwerp dat de essentie van die visie weerspiegelt.” Eenheid tussen licht, vorm en ruimte vormt de rode draad in de ontwerpen van ontwerpbureau Britt Van Namen. Oog voor detail tilt een interieur naar een hogere dimensie en de zorgvuldig uitgezochte materialen creëren een tijdloze en hedendaagse look-and-feel. 

eettafel stoelen keuken trap
vliering trap, keuken woonkamer stoelen
keuken met keukeneiland en barkrukken
Keuken als eyecatcher  

Op de begane grond vormt de prachtige maatwerkkeuken de ware eyecatcher. Het oogstrelende natuursteen creëert een prachtig effect en contrasteert fraai met de gepatineerd bronzen kranen van Quooker. Het prachtig binnenvallende licht vervolmaakt de sfeervolle setting. In de kastenwand is de apparatuur van topmerken verwerkt. In de leefruimte trekt een groot op maat gemaakt wandmeubel met een gashaard van Metalfire de aandacht. De perfect in het maatwerkobject verwerkte schuifdeuren verbergen de televisie.  

badkamer bad raampje
haard
stoel
Harmonie  

De hoofdslaapkamer ligt eveneens op de begane grond en is voorzien van originele kerkramen en een dressing met schuifdeuren. De aangrenzende auberginekleurige badkamer heeft witte en groene accenten en werd afgewerkt met eucalyptusfineer, dat ook in de leefruimte en de dressing terugkomt. De tekening in het fabelachtige natuursteen voegt een extra dimensie toe aan de badkamer en harmonieert mooi met de Makro-kranen in geborsteld staal. Doordat het auberginekleurige bad met bronstechniek in de slaapkamer werd geplaatst, kwam er in de badkamer ruimte voor een dubbele douche met zitbank, die doorloopt in het wastafelmeubel. Twee glaswanden en een laag organisch gevormd meubel in de aangrenzende dressing creëren een ruimtelijk effect en verbinden de verschillende ruimtes met elkaar. De bovenverdieping is ingericht als televisiekamer en heeft een ingebouwde slaapkoof. Het zitmeubel maakt van de open ruimte een gezellige plek om er te vertoeven. 

slaapkamer tweepersoonsbed glas in loot
badkamer douche

Fotografie: cafeine.be / Thomas De Bruyne 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Britt Van Namen interieurarchitect | De Wever Interieur bv | Quooker | Texture Painting bvba | Gaggenau