Ingetogen luxe op de mooiste plek van de stad

Leskens Interior

Met de Grote Markt aan hun voeten en een niet te evenaren uitzicht op de iconische Martinitoren en de rest van de stad werken de medewerkers van de eigentijdse vastgoedontwikkelaar MWPO in heerlijke sferen en ontvangen ze met gepaste trots zakenrelaties en andere gasten in hun nieuwe kantoor. Een werkomgeving die luxe, warmte en kwaliteit ademt. Een prestigieus paradepaardje in de stijl van een exclusief penthouse in het hart van de bruisende stad.  

Een wederzijdse connectie en het aansprekende portfolio van de designstudio maakten dat MWPO voor het interieur van het nieuwe kantoor in Groningen – het bedrijf is ook in ’s-Hertogenbosch gevestigd – bij Leskens Interior aanklopte. Binnen zijn werkgebied kiest de vastgoedontwikkelaar voor toplocaties en markante en beeldbepalende panden en werkt het bedrijf op zeer hoog niveau. Het interieur diende in zijn totaliteit aan te sluiten bij het hoge niveau waarop het bedrijf acteert. Van de schoonheid en luxe van het meubilair tot een perfecte akoestiek en onberispelijke techniek. Voor de verwezenlijking van zijn ontwerp werkte designer Sander Leskens nauw samen met het veelzijdige bedrijf Style26, dat als hoofdaannemer aan het project was verbonden.   

Nuchtere houding  

Ontwerpen van Sander zijn niet gangbaar. Bij iedere opdracht creëert hij iets nieuws. Een nieuwe emotie, een nieuwe herinnering, die altijd zorgt voor een lach op het gezicht. “Deze emotie is het streven zodra de plannen worden gepresenteerd”, aldus Sander. Zijn nuchtere houding, zonder gedoe en geblaas, draagt bij aan het welslagen van zijn projecten. “Simpelweg datgene doen wat je zegt dat je gaat doen. Het succes van een ontwerp hangt immers af van de kwaliteit van de relatie tussen ontwerper en opdrachtgever.” 

Warm en huiselijk 

De eigenaar van Leskens Interior creëerde een statig en uitnodigend geheel en paste natuurlijke materialen toe zoals onder andere walnotenhout. Sander combineerde die met hoogwaardige vloer- en wandafwerkingen en sfeerverhogende verlichting. Het kantoor is boven op het onlangs geopende Het Groot Handelshuis – door MWPO ontwikkeld – gebouwd en is volledig omgeven door glaspartijen. Afzonderlijk bedienbare screens en stijlvolle raambekleding zorgen dat de zon, indien gewenst, wordt geweerd. Leskens Interior ontwierp onder meer diverse vergaderplekken, werkruimtes, een royale ontmoetingsplek, het directiekantoor en uiteraard een aansprekende boardroom. Iedere ruimte is anders ingericht, maar alle ruimtes zijn wat betreft de inrichting wel overduidelijk met elkaar verbonden: overal zien we ingetogen luxe met een warm en huiselijk karakter. Hoogwaardige allure in het hart van de stad, waarbij het uitzicht op de iconische Martinitoren nooit zal vervelen.  

Fotografie: Ernstjan van Dam – The Brandwagon

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Leskens Interior | Style26 MWPO | Maretti Lighting