Luxe, comfort en beleving

Studio Zuyd

Met enkele creatieve maatwerkoplossingen voorzag interieurarchitect Nathalie Swinkels de begane grond van de nog jonge woning van een prettig en stijlvol sfeerbeeld en van geborgenheid en luxe. Op de tweede verdieping van de woning ontwierp de eigenaresse van Studio Zuyd het luxe privédomein van de opdrachtgevers, dat de sfeer ademt van een suite in een exclusief boetiekhotel en waar alles draait om comfort, schoonheid en rust. “Onze woning is de droomwoning geworden die we altijd wilden. Modern, stijlvol en cozy”, aldus de gelukkige bewoners.  

Middels een koof tussen de living en het eetgedeelte creëerde Studio Zuyd meer geborgenheid op de begane grond en winnen beide leefruimtes aan kracht. Ook het televisiemeubel en de uitnodigende wandbank – beide op maat ontworpen – en de bijzondere wandafwerking achter de comfortabele bank voegen extra sfeer en beleving toe.  

slaapkamer tweepersoonsbed badkamer ramen spotjes gordijnen
Exclusieve luxe  

Twee trappen naar boven betreden we de luxe, warme en uitnodigende ruimte, waarin slapen, douchen en kleden een groot feest is. “Toen mijn opdrachtgevers mij vroegen om de bovenste verdieping van hun woning om te toveren tot een hotelkamer in een donkere en mysterieuze stijl, werd ik natuurlijk direct enthousiast”, aldus Nathalie. “Ik ben namelijk gek op de sfeer in hotels. Dat luxe en warme gevoel dat je er vaak krijgt, probeer ik altijd door te voeren in mijn ontwerpen. Door een glazen wand tussen de slaap- en badkamer te plaatsen en door een wand weg te halen, creëerden we een heerlijke open ruimte die echt de sfeer van een hotelsuite ademt. Om de ruimte in de open badkamer optimaal te benutten, ontwierpen we een wastafelmeubel waar je aan twee kanten gebruik van kunt maken. De ene kant fungeert als wastafel en de andere kant als vanity station, voor de dagelijkse schoonheidsroutines.” In de suite zorgt het contrast tussen het lichte bed en de donkere achterwand voor een extra laag in het oogstrelende ontwerp en verhogen de luxe materialen, het lijnenspel en de verlichting de beleving in de ruimte.  

badkamer witte wasbakken spiegel spotjes
slaapkamer, spiegel, kast,
 Ongelooflijk blij  

“Wij werken op basis van een totaalconcept en begeleiden onze opdrachtgevers stap voor stap vanaf de schets tot en met de uitvoering. Zo stappen ze uiteindelijk in een perfect afgestemde woonruimte waarin ze heerlijk tot rust komen”, aldus Nathalie. “Studio Zuyd staat voor kwaliteit, aandacht en detail. Belangrijke onderdelen zoals een strak lijnenspel, verlichting, materiaal en architectuur staan centraal binnen de ontwerpen.” De bewoners afsluitend: “We konden al onze kritische vragen en wensen aan haar voorleggen. Met haar schat aan kennis en kunde wist ze altijd precies aan onze speciale voorkeuren te voldoen en ons fantastische opties en ideeën te bieden. Achteraf gezien zijn we ongelooflijk blij en tevreden met het eindresultaat en alle adviezen en begeleiding van Nathalie.” 

douche, wasbakken, glazen wanden
slaapkamer, spiegel, kast
slaapkamer, bed, spiegel, kast, vaas, spotjes

Fotografie: Denise Zwijnen 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Studio Zuyd | Hotbath