Luxe elegantie

Remy Meijers Interieur- en productdesign

In de statige ambassadebuurt in Den Haag ontwierp Remy Meijers een stijlvol interieur van een royaal penthouse, van waaruit de bewoners een prachtig uitzicht hebben de parkachtige omgeving en het Vredespaleis. Hij paste rijke en natuurlijke materialen toe, behield en benadrukte zichtlijnen, ontwierp sfeerverhogend maatwerkinterieur en zorgde samen met de vakspecialisten voor een zeer hoog detail- en afwerkingsniveau. Heerlijke luxe sferen met de bruisende stad aan je voeten.  

Het penthouse – casco opgeleverd – kochten de opdrachtgevers om er tijdelijk te gaan wonen gedurende de bouw van hun nieuwe woning. De belangrijkste wens van de opdrachtgevers was dat het penthouse binnen drie maanden moest zijn getransformeerd tot hun woondroom. Van het ontwerp tot het laatste plintje: alles diende binnen dat tijdsbestek te worden gerealiseerd. Iets dat Remy en zijn vaste team van vakspecialisten voor elkaar wisten te boksen. Het resultaat van creativiteit, vakmanschap, een duidelijke planning, een goede voorbereiding, een juiste verstandhouding en vooral van de wil om altijd en overal perfectie te realiseren. 

Rijke materialen en luxe maatwerk 

Een privélift leidt de bewoners naar het hart van de bovenste etage van het prachtige complex, dat statige grandeur uit het verleden combineert met stijlvolle nieuwbouw. In de woning zorgen de bronskleurige stalen taatsdeuren op maat – het product van een samenwerking tussen Remy en De Rooy Steel Doors – , de brede vloerplanken van vergrijsd eikenhout en de lange kastenwand van moeraseiken voor een luxe welkomstsfeer. In de lange wand verwerkte Remy onder meer de garderobe en een gastenkamer. Als vanzelf word je in de gang naar het licht aan het einde van de zichtlijn getrokken, waar we het leefgedeelte ontdekken.  

In de door glaspartijen omgeven ruimte, waaraan het riante dakterras grenst, ontwierp Remy de keuken, de eetruimte en de living. Het prachtige uitzicht en de royale lichtinval versterken de heerlijke sfeer die er heerst. De grote eyecatcher in de ruimte is de unieke haardpartij van natuursteen. Een liftsysteem zorgt dat de televisie die in het designobject is verwerkt desgewenst achter het natuursteen kan verdwijnen. In de achterwand van de keuken paste Remy net als in de lange gang moeraseiken toe, wat het totaalbeeld eenheid geeft. 

Allure en perfectie 

Het luxe penthouse telt in totaal drie badkamers, die elk zijn voorzien van een eigen natuursteensoort en pure luxe uitstralen. Allure en perfectie, die je in iedere badkamer omarmen en verwarmen. Een zeer bijzonder detail in de woning is de patio, waaraan twee slaapkamers grenzen en waardoor natuurlijk licht tot diep in de woning doordringt. Een extra cadeau in het toch al zo luxe, sfeervolle en elegante penthouse. Een droomwoning, waarin jijzelf zo maar zou kunnen wonen. Wees er wel snel bij: het penthouse staat nu nog te koop!  

Fotografie: René Gonkel