Overal een haard met Elu-fire

Van Tiel Haarden

Elu-fire biedt de mogelijkheid om iedere ruimte te voorzien van een sfeervolle eyecather, door hun waterdamp- en bio ethanolhaarden! Van Tiel Haarden uit Veghel is al jarenlang een vertrouwd gezicht voor particulieren met een breed assortiment aan haarden. Door ontwikkelingen op het gebied van waterdamp- en bio-ethanolhaarden, lanceert Van Tiel Haarden een eigen merk; Elu-fire. Dankzij de jarenlange ervaring en opgedane kennis op het gebied van sfeerhaarden, hebben ze voor elke ruimte een oplossing gecreëerd. Mét de focus op hoogwaardige kwaliteit en een scherp oog voor detail.

Een ‘echte’ haard, zonder rookkanaal

De afgelopen jaren is de vraag naar een alternatief voor een hout- of gashaard steeds groter geworden. De markt voor waterdamp- en bio ethanolhaarden is groeiende. Echter staan we relatief gezien nog aan het begin, wat zich uit in het aanbod bij de meeste leveranciers. In veel gevallen wordt zelfs alleen een los brander element aangeboden. Eigenaar Toon van Tiel zag mogelijkheden ontstaan door deze veranderde markt. “We hebben gemerkt dat particulieren en binnenhuisarchitecten op zoek zijn naar alternatieve brandstoffen, maar wel met de uitstraling van een hout-of gashaard. Daar waar haarden op dit moment vaak als losse module of in standaard maten en vormen geleverd worden, brengen we daar met Elu-fire verandering in. Doordat wij de losse modules hebben weten te verwerken in een body, is een breed assortiment aan toestellen ontstaan, in vorm en maatvoering. Wanneer gewenst kunnen we ook maatwerk leveren, zodat de haard perfect past in de gewenste opstelling. Zelfs het, op een later moment, uitwisselen van de brandstofmodule behoort tot de mogelijkheden; van waterdamp naar bio-ethanol of omgekeerd”.

Sfeervolle eyecatcher

De haarden behoeven geen gasleiding en/of rookkanaal en zijn daardoor gemakkelijk toepasbaar in iedere ruimte, als bijvoorbeeld een woonkamer, keuken of slaapkamer. Daarnaast zorgt de toepasbaarheid ervoor dat de toestellen gemakkelijk geplaatst kunnen worden in appartementen, horecagelegenheden en bijvoorbeeld ontvangstruimtes. Doordat de haarden lager in warmteafgifte zitten, kan de ombouw worden afgewerkt met elk denkbaar materiaal. Of het nu gaat om hout, metaal, leer of zelfs behang. 

Openhaard als roomdivider

Hierdoor blijft het, ondanks het ontbreken van een gasleiding en/of rookkanaal, mogelijk om te genieten van een sfeervol haardvuur. Een haard blijft de ultieme sfeerbrenger, in welke ruimte dan ook. “Overal een haard, dat is ons streven”!

Ontdek meerdere projecten van Van Tiel Haarden