Barnwood gevelbekleding

Tablazz

De planken hebben maar liefst 80 tot 100 jaar op de teller staan maar zijn hun charme en kracht nog lang niet verloren. Integendeel: de tand des tijds heeft het hout juist een prachtig uiterlijk gegeven. 

Hout met historie 

Barnwood is een unieke houtsoort die wij verwerken als wand- of gevelbekleding. Het hout is afkomstig van oude chalets en gebouwen in Zuid-Oost Europa, voornamelijk Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. Maar liefst 80 – 100 jaar later worden deze – inmiddels overbodige – schuren zorgvuldig gesloopt waarna het Barnwood wordt verwerkt tot onder andere deze prachtige houten gevelbekleding. Gevelbekleding met een verhaal dus! 

Voor buiten én binnen 

Barnwood is een mix van authentiek oud Grenen en Vurenhout. Onder invloed van gebruik en weersinvloeden, met name zonlicht, heeft het hout in de loop der jaren zijn unieke uitstraling gekregen met kleurtinten variërend van licht zilvergrijs tot donker grijs-zwart. Delen van planken die buiten weersinvloeden zaten, bijvoorbeeld onder een overstek, zijn vaak mooi doorleefd licht- tot donkerbruin. Wist u dat u Barnwood ook als wandbekleding binnen kunt gebruiken? Zo kunt u van buiten & binnen één geheel creëren! 

Cradle-to-cradle principe 

Barnwood gevelbekleding past perfect in het cradle-to-cradle principe. De gedachte hierbij is dat gebruikt materiaal dat zijn functie heeft verloren in de ene toepassing, een nuttige functie krijgt in een volledig nieuwe toepassing, zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor ontstaat een zeer duurzame en milieuvriendelijke kringloop van materialen! 

Ontdek meerdere projecten van Tablazz