Schutspatroon als modern equivalent

Schutspatroon

Referentie

In een vestibule in een prachtig herenhuis uit 1895 was het oorspronkelijke glas in de tochtdeuren ooit vervangen door gebobbeld matglas. Dat laat weliswaar licht door maar geen beeld. Een Schutspatroon daarentegen laat beide doorschemeren en daarom kwam de vraag een patroon in raamfolie te ontwerpen dat refereert aan het nog wél in de bovenlichten aanwezige gezandstraalde glas.

Techniek

De voor Schutspatronen gebruikte raamfolie wordt ook wel ‘etched glass- of zandstraalfolie’ genoemd. Niet zo gek, want de look & feel van deze folie is ontleend aan die van deze oude ambachten. De effecten zijn hetzelfde maar de techniek is een andere.

Motief

Voor het ontwerp van het hier toegepaste Schutspatroon is gebruikt gemaakt van motieven uit een eerder gemaakt
autonoom rasterwerk Voor De Zekerheid. De negen verschillende fi guren van dat werk zijn nu in een groter patroon
ingebed. Zo zijn ze een modern equivalent van het oorspronkelijke motief uit de bovenlichten. Niet alleen door vorm,
maar dus ook door techniek.

Blikvanger

Bij het betreden van het monumentale pand springt het Schutspatroon direct in het oog. En hoewel het patroon niet tot de oorspronkelijke decoratie van de vestibule behoort, ervaart geen enkele bezoeker het als wezensvreemd. Het hoort er kennelijk thuis. Oud en nieuw perfect verenigd in een Schutspatroon.

Meer weten of andere projecten zien?

Ga dan naar schutspatroon.nl of neem vrijblijvend contact op om aan de hand van uw situatie en wensen te bekijken hoe een Schutspatroon bij u te realiseren is.

Schutspatroon.nl • Bert Vredegroor • 06 83 85 13 71 • schutspatroon@hetnet.nl

Ontdek de vele vaardigheden van Schutspatroon