Serene warmte

Martijn Veldman

Martijn Veldman Interior Design voorzag het interieur van de nieuwe, duurzame en energieneutrale woning van een sereen en warm ontwerp, waarin de connectie met de natuurrijke omgeving groot is. Ieder gezinslid heeft er een eigen plekje, maar ook zijn er prachtige ruimtes waar de bewoners samen kunnen genieten. Dankzij de royale lichtinval, de fraaie zichtlijnen en consistent toegepaste natuurlijke materialen is eenheid ontstaan en ademt het totaalplaatje rust en geborgenheid.

“Door goed te luisteren naar de wensen en dromen van mijn opdrachtgevers, ontwerpen we droominterieurs die zowel comfortabel als inspirerend en persoonlijk zijn. In onze ontwerpen blijven we trouw aan de architectuur van het object. We laten ons niet leiden door snelle trends, maar maken tijdloze interieurs die over tien jaar ook nog mooi zijn. Wellicht hebben tegen die tijd de wanden een nieuw kleurtje nodig en komt er een nieuwe bank, maar de basis klopt ook dan nog steeds”, geeft Martijn Veldman aan. In 2008 begon de designer de ontwerpstudio Martijn Veldman Interior Design en sindsdien creëert hij interieurs voor luxe woningen, kantoren en horecagelegenheden.

Heldere zichtlijnen

Martijn Veldman staat bekend om het combineren van klassieke elementen – gekoppeld aan de kenmerken van het object – met een moderne uitstraling. Daarnaast staat hij bekend om heldere zichtlijnen, de toepassing van natuurlijke materialen en uitgekiende details. Veldman streeft voortdurend naar de perfecte combinatie tussen functionaliteit en esthetiek. Op basis van de aanwezige technische capaciteiten en een breed scala aan creatieve oplossingen, levert de studio originele ontwerpen op maat volgens de persoonlijke wensen van de klant. De studio begeleidt het proces van ontwerp tot realisatie met grote zorg en betrekt voor een bevredigend resultaat zijn klanten tijdens het gehele ontwerp- en ontwikkelingsproces nauw bij het project.

Eethoek als blikvanger

Het prachtige kleur- en materiaalgebruik in de garderobe en het toilet zorgen voor een prettige kennismaking met de nieuwbouwwoning, waarin de houten balken tegen het plafond extra sfeer geven. De royale maatwerkkeuken is voorzien van donker eikenhout en een sierlijk werkblad van natuursteen. Het genoemde hout zien we vervolgens onder meer terug in de maatwerkkasten in de living en in de kastenwand in de hoofdslaapkamer. De grote blikvanger op de begane grond is – naast de heerlijke connectie met de omgeving middels de riante raampartijen – de eethoek, waarin de royale tafel een bijzondere uitstraling heeft en prachtig combineert met de sfeerverhogende verlichting. Ook fraai ingericht is het kantoor van de heer des huizes, dat tevens dienstdoet als muziekkamer.

Oogstrelende badkamer

De strakke trappartij wordt ook weer prachtig verlicht door natuurlijk licht en leidt naar de eerste verdieping, waar de opdrachtgevers genieten van hun eigen domein. Dat is voorzien van een kleedruimte, een comfortabele en oogstrelende badkamer en natuurlijk van een comfortabele slaapkamer. Het losstaande bad is voor een grote raampartij geplaatst, waardoor de bewoners in alle rust en comfort kunnen genieten van het prachtige uitzicht.

Fotografie: Valentina Buonanno

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Martijn Veldman INterior Design B.V. | Indivipro Netherlands B.V.