Sfeervol wandmeubel & duurzame keuken ineen

Boudewijn Hosmus

Hoezo de keuken voor of achter? Voor Michel en Cécile uit Noordwijk plaatste Boudewijn Hosmus de keuken ertussenin: tegen de lange zijde van hun woonkamer. Zwevend. Met de uitstraling van een wandmeubel. Voorzien van alle luxe. En grotendeels gemaakt van hergebruikte materialen.  

zwart wandmeubel
Houten kast met vloerkleed

“Onze keuken moest een pronkstuk worden. Niet alleen als keuken, maar als multifunctioneel woonmeubel”, steekt Michel van wal. Hun vorige buren wisten het juiste adres voor deze uitdaging: Boudewijn Hosmus in Anna Paulowna. “Dat was een gouden tip. Ellen Hosmus heeft gevoel voor stijl, terwijl Boudewijn alles technisch mogelijk maakt. Samen kwamen we tot dit schitterende ontwerp.” 

Geen keukenuitstraling  

Een keuken als zwevend wandmeubel. Waar laat je dan de wateraansluitingen? Overal is een oplossing voor bedacht. Ook voor de gewenste dressoiruitstraling. “De witte kookplaat valt mooi weg in het werkblad. En kijk, met een druk op de knop zakt het kruidenkastje het aanrecht in. Weg!”, demonstreert Cécile enthousiast. Met hetzelfde gemak onttrekt ze de spoelbak aan het zicht. Hiervoor tovert ze houten panelen tevoorschijn uit de zijwanden van de kast. “Oogt mooi rustig als je ’s avonds gezellig zit.” 

Zwarte openhaard
Houten kast met kaarzen
Oude spoorbielzen 

Michel en Cécile houden ook van gebruikte materialen. Voor de ladefronten tikte Boudewijn oude spoorbielzen uit Frankrijk op de kop. Alle fronten komen uit één lengte, zodat de houttekening van links tot rechts doorloopt. Daarnaast vond hij planken die onderop de stapel hadden gelegen, op grind. Na vakkundige bewerking vormen de verschillende houtsoorten één geheel. Cécile: “En dit is het eindresultaat: warm en robuust, sfeervol, praktisch en uniek!” 

Houten kast op de muur
Houten kast die open kan

Wilt u meer inspiratie van deze ambachtelijke keukenbouwer? Klik op het loepje rechtsboven en zoek op Hosmus. Of ga naar www.boudewijnhosmus.nl  

Tekst: Corwin Stam | Beeld: Blue jam 

Ontdek meerdere projecten van Boudewijn Hosmus