The Charles staat voor exclusiviteit en Brabantse gastvrijheid

The Charles

In het groene natuurgebied De Maashorst, nabij ‘s-Hertogenbosch, prijkt een statig Engels landhuis. Het exclusieve onderkomen van golfclub The Duke Club. Een members-only-club voor ondernemers, die met de opening van restaurant The Charles ook toegankelijk wordt voor niet-leden. Voor levensgenieters, die verrast willen worden in een exclusieve setting. Bij The Charles worden gasten in de watten gelegd zonder dat het stijfjes wordt. De moderne aanpak van de bediening en de keuken gaat perfect samen met Brabantse gastvrijheid en Franse klassiekers. SVH Meesterkok Alain Alders is als F&Bmanager verantwoordelijk voor de keuken. “We zetten met The Charles de deur op een kier voor niet-leden.” 

Alain Alders is verantwoordelijk voor alle horeca binnen The Duke Club. Hij staat chef Jack Blackwell van The Charles bij in het bewaken en het behouden van het concept en de filosofie. De keuken serveert moderne Franse gerechten, maar met invloeden vanuit de hele wereld en ingrediënten uit de regio. Alle verse producten komen zoveel mogelijk van maximaal 250 kilometer ver, bijvoorbeeld Veluws wild. De keuken haalt inspiratie uit de Baskische keuken, met een knipoog naar Zuid-Amerika en een snufje Nordic cuisine. De koks werken naar de seizoenen, met aandacht voor het welzijn van grond, zee en dier en zoveel mogelijk verspillingsvrij. Zo worden veel producten gefermenteerd en gevriesdroogd. Maar de keuken speelt ook graag met bijvoorbeeld lagetemperatuurbereiding en met wereldse kruiden en specerijen. En lokale leveranciers zijn erg geliefd. Zo serveert men bij The Charles een eigen biertje, gin, koffie en olijfolie, die allemaal in samenwerking met lokale partners zijn geproduceerd. 

In de watten 

Zowel Alain als Jack zijn veel in het restaurant te vinden. Ze verwelkomen gasten en vragen naar speciale wensen. Vanaf dan nemen ze alles uit handen en zorgen ze ervoor dat het hun gasten aan niets ontbreekt. The Charles werkt niet met een kaart; Jack geeft zijn koks alle ruimte om iedere dag uitgebalanceerde menu’s te creëren. Sommelier Luuk Egelmeer en zijn zwarte brigade maken de culinaire beleving helemaal af. En wie geen zin heeft om naar huis te gaan, boekt een van de achttien exclusieve suites in The Duke Club, inclusief toegang tot de golfbaan en een butler die 24/7 klaarstaat. De suites zijn ruim 70 m2 en uitgerust met een boxspring uit de toplijn van Auping, die speciaal voor The Duke Suites is ontworpen. Dat is pas lekker wakker worden!