Ultiem familiehuis om het leven in te eren en te vieren

Mieke van Herck

Een warme cocon voor de bewoners. Een sfeervol, luxe, oogstrelend en persoonlijk thuis, waarin de opdrachtgevers in heerlijke sferen tot rust kunnen komen en het familieleven kunnen vieren. Mieke Van Herk Architects ontwierp het prachtige exterieur, de uitnodigende tuin en het comfortabele, hoogwaardige en warme interieur, die samen een verbluffend geheel vormen.  

Elk project van Mieke Van Herck is een meeslepend universum waarin architectuur, interieur en tuinontwerp perfect in elkaar overgaan en uw woonbeleving naar ongekende hoogten tillen. Mieke Van Herck heeft de afgelopen jaren haar eigen, unieke stempel gedrukt op de Belgische architectuur. Haar ontwerpen zijn toonaangevende projecten die de omgeving sieren als een onmiskenbare stijlbijbel op de grens van landelijke en moderne architectuur. Kenmerkend zijn de combinatie van strakke architectuur met warme state-of-the-art interieurs, de naadloze overgang tussen binnen en buiten, de zorgvuldige selectie van hoogwaardige materialen én de verregaande detaillering in elke fase, van het ontwerp tot de afwerking. Tegelijkertijd is elk totaalproject een uniek antwoord op het leven van zijn bewoners. Hoe het is bedacht, ontworpen en ingericht en hoe de bewoners de woning beleven, vertelt onmiskenbaar wie ze zijn.  

Elegant en uitnodigend sfeerbeeld  

Op de begane grond zijn de leefruimtes met elkaar verbonden, maar voel je in iedere ruimte afzonderlijk geborgenheid en rust. Grote glazen deuren gelden als sfeerverhogende roomdividers. Mieke en haar creatieve team kozen voor warme en natuurlijke materialen ten behoeve van een elegant en uitnodigend sfeerbeeld, dat verder is voorzien van luxe (maatwerk)meubilair, sprekende kunst, bijzondere accessoires en prachtige verlichting. Het uitgesproken marmer, het geborstelde fineer en de mozaïektegels in het zwembad weerspiegelen de zuidelijke roots van de vrouw des huizes en contrasteren fraai met de strakke, landelijke architectuur. De gevel van de aantrekkelijke villa is gekalkt en voorzien van zwarte kozijnen en ramen tot aan het plafond. 

Unieke twist  

Mieke Van Herck en haar team van interieurarchitecten brengen uitstraling en karakter in harmonie met de bewoners. Mieke Van Herck staat bekend om haar persoonlijk geïnspireerde toetsen – vaak op het glamoureuze af – die elk interieur een unieke twist geven en de middelmaat ver ontstijgen. Ze heeft een eigenzinnige aanpak die gericht is op het thuisgevoel dat opdrachtgevers altijd al voor ogen hadden. De keuze en combinatie van alle materialen is bepalend voor de uitstraling en totaalbeleving van elk project: voor een droomvilla is enkel het beste goed genoeg. Vaak zien we natuurlijke, luxueuze materialen als marmer, leder of speciale houtsoorten zoals notelaar. Ook bepalen Mieke en haar team met veel aandacht de raamdecoratie en de juiste stoffen voor de banken, plaids en kussens.  

Ultiem zengevoel  

Het privédomein van de bewoners is vormgegeven als een luxe hotelsuite en stelt comfort en een ultiem zengevoel centraal. Warme en exclusieve materialen, licht, ruimte en verbinding en hoogwaardig en elegant maatwerk smelten hier op perfecte wijze samen en vormen een oase van rust en geborgenheid: baden, kleden, slapen en relaxen in ongekende sferen. Ook in de tuin, waarin het uitnodigende zwembad en het luxe poolhouse ware eyecatchers zijn, draait het om het onbezorgd genieten van alle rust, luxe en schoonheid.  

 

Fotografie: Annick Vernimmen 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Mieke van Herck Architects | Vola Nederland BV