Uniek statement

STATE of Architecture

Met het ontwerp van deze fabuleuze villa zet STATE of Architecture de nieuwe standaard op het gebied van modern en luxe wonen op Curaçao en daagt het bureau met de Black Box Villa de huidige architectuur uit. STATE durft. STATE doet. STATE tilt ideeën naar een hoger niveau. STATE maakt statements.  

villa
villa

Een lange oprijlaan leidt naar de villa, die direct indruk maakt door de hoogte van de verdiepingsvloer, de breedte, de strakke uitstraling en zeker ook door het contrast van de twee zwarte blokken, die door het witte volume heen steken. In het zwarte rechterblok – vanaf de voorzijde gezien – is onder meer de leefkeuken ondergebracht en in het linkerdeel, dat lijkt te zweven, slapen de opdrachtgevers. Onder dit luxe slaapvertrek zorgt een tuin voor verbinding tussen de villa en de omgeving en ontwierp STATE een overdekt terras. Het heerlijke briesje dat de kuststreek karakteriseert, blijft voelbaar via de ruimte tussen de houten palen, die de tuin en het terras van elkaar scheiden. De grootse entree baadt dankzij de gecreëerde vide in het natuurlijke licht. Licht dat je ook ervaart wanneer je richting de achterzijde van de villa kijkt. Want terwijl de voorzijde een relatief gesloten karakter heeft, koos STATE aan de achterzijde voor louter grote glaspartijen, waardoor je een vrij uitzicht hebt over de tuin en de zee.  

woonkamer
keuken
De grootste van het eiland  

“Wij ontwerpen unieke designs, die het resultaat zijn van ambitie, passie, lef en creativiteit”, aldus architecten Geert Verschuren en Bruce Verdonschot. De eigenaren van STATE vervolgen: “Wij tillen ideeën naar een hoger niveau met rauw, gewaagd en exclusief design. Dat zie je terug in deze, voor Curaçaose begrippen, unieke villa. Zo zochten we de randjes op van de zwaartekracht, pasten we zwart stucwerk toe – iets dat je nog nergens op het eiland ziet – én plaatsten we samen met onze toppartners een taatsdeur en (schuif)puien van drieënhalve meter hoog, die daarmee de grootste van het eiland zijn.” 

 

trap
slaapkamer
Heerlijke vibes  

Het open karakter van het interieur zorgt voor een heerlijke vibe in de villa, waarbij het zwarte blok waarin de keuken is gelegen voor een spannend contrast zorgt met de welhaast compleet witte living. De riante puien leiden naar de tuin, die is voorzien van diverse terrassen en een door luxe ligbedden omgeven zwembad. De bar in het bad maakt het luxeplaatje nog completer. Ook vanuit de zwevende hoofdslaapkamer kijken de bewoners uit over de immer bewegende zee. Een beeld dat nooit zal vervelen. Was het dat qua luxe? Nee, het tuinpad leidt de bewoners naar het achtergelegen privéstrand … Over luxe STATEments gesproken.  

zwembad
zwembad

Fotografie: Inge van Altena

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

State of Architecture | Curaçao