Van kleine ruimte naar riante open keuken 

Boudewijn Hosmus

Rober en Esther wilden een gezellige, lichte woonkeuken. Eentje die meer past bij de rest van het interieur. Verras ons maar, luidde de opdracht voor Boudewijn Hosmus Keukenambacht. Daar wisten zij wel raad mee! Op de 3D-tekening was een muur uitgebroken, een extra groot raam gemaakt en een fantastische leefkeuken geplaatst. “We stonden perplex, zo gaaf. Zet maar in werking, zeiden we!”

Zo begon deze klus in Anna Paulowna met een doorbraak richting de woonkamer. De kleine, gesloten keuken werd een royale open ruimte. Het zijraam werd vervangen door een lang venster tot aan de vloer voor meer lichtinval en ruimtelijkheid. “En bij Boudewijn borrelde nóg een mooi idee op”, vertelt Esther. “Onder de keuken zit namelijk een kelder… Dus konden we deze verlichte wijnvitrine in de vloer maken. Uniek!”

Open keuken met roze details
Openkeuken met houten details
Boudewijn hosmus project
Spoelbak met marmerlook

De keuken zelf bestaat uit een keukenblok, kastwand met Miele-apparatuur en een coffee-corner. Allemaal handwerk, op maat gemaakt. Het eikenhout is thermisch gemodificeerd. Dit zorgt voor de warme kleur en fraaie contrasten. In de panelen lopen de nerven door. De keramische werkbladen hebben een subtiele marmerlook. “Hier is ook de spoelbak mee bekleed”, stipt Rober aan. “En de bodem is van messing. Een mooie combinatie met de patina Quooker.”

Veel elegante details

“Hoe langer je rondkijkt, hoe meer elegante details je ziet”, vervolgt Esther. Ze wijst naar de stijlvolle handgrepen. De luxe omlijsting van de wandkast met Alphenberg leer. De Kaelo wijnkoeler. Kookplaat met bladafzuiging. Ingefreesde stopcontacten. En naar de wandplanken met geïntegreerde dimbare verlichting. Tot slot leverde en legde Boudewijn Hosmus de vloertegels, die perfect passen bij de keuken én de woonkamer. “Mooier hadden we het niet kunnen bedenken!”

Wasbak met marmeren blad

Meer projecten van dit unieke bedrijf zien? Klik op het loepje rechtsboven en zoek op Hosmus! Of kijk op www.boudewijnhosmus.nl

Ontdek meerdere projecten van Boudewijn Hosmus