Verre van standaard

Restaurant De Rozario

We kennen Jermain de Rozario als chef-kok en eigenaar van restaurant De Rozario* in Helmond en van het boek Lotus, van vuilnisman tot sterrenchef, dat is geschreven door Bart Hoffman. We kennen hem van de documentaire op Videoland, waarin hij open en eerlijk spreekt over zijn roerige verleden, maar ook over zijn liefde voor lekker eten en zijn drive om samen met zijn team zijn gasten een unieke beleving te schenken. En sinds kort zien we zijn naam – en zijn lekkere eten – ook terug op Strijp-S in Eindhoven, waar Lotus by Jermain in de foodhal STR’EAT Bars & Kitchens is gevestigd.  

Net als hijzelf is sterrenrestaurant De Rozario verre van standaard. We zien graffiti op de muren en gasten worden in een losse sfeer ontvangen. Van klassieke muziek of een formele setting blijven Jermain en zijn team ver weg. “Er zijn veel prachtige etiquetteregels waar we veel respect voor hebben, maar sommige laten we achterwege omdat wij ze niet allemaal meer van deze tijd vinden. We doen het op onze manier.”  

De Rozario
De Rozario

En dus worden gasten onder meer geblinddoekt om de bijzondere smaak tot zich te nemen van een bonbon van pure chocolade gevuld met een crème van pinda en pepers. “We halen inspiratie uit het alledaagse en proberen elk bezoek te laten voelen als de eerste keer. Vernieuwend, maar ook lekker vertrouwd. Met inspiratie uit de Aziatische keuken, waar vooral Indonesië een bijzonder plekje heeft. Maar onze inspiratie komt ook uit Helmond, en dan vooral uit onze eigen groentetuin. Het proces zien van a tot z geeft voldoening en bovendien geeft het veel meer smaak. 

De Rozario

Om nog meer te kunnen voldoen aan de behoeftes van de gasten, brengt De Rozario het aantal couverts per lunch en diner terug naar achtentwintig en wordt een deel van de sterrenzaak omgeturnd tot een sfeervolle ruimte, waar de gasten nog een lekker drankje kunnen drinken. “Ik proef dat mensen daarnaar op zoek zijn. Genieten van lekker eten om daarna in een andere setting nog even na te genieten.”  

De Rozario
De Rozario

Op een laagdrempeliger niveau genieten gasten ook van Aziatische bites en snacks en volwaardige gerechten voor zowel lunch als diner bij Lotus by Jermain. “Smaken die in overeenstemming zijn met die van restaurant De Rozario in Helmond. En uiteraard zullen signatuurgerechten zoals Rendang en Mama’s kip hier ook geserveerd worden”, aldus Jermain, die aangeeft dat hij niet iedere dag in Eindhoven aanwezig is en hij het concept samen met een oud-medewerker draait. “In de sfeervolle foodhall zijn we een van de tien keukens, waar de mensen heerlijk in een ongedwongen sfeer kunnen eten. Ik vind het leuk om mijn tijd en creativiteit te verdelen tussen De Rozario en Lotus by Jermain. Stilzitten is immers niks voor mij en ik wil me blijven ontwikkelen.”