Wanneer sereniteit en luxe elkaar omarmen

Timo van Riggelen

Luxe, comfort en rust. Schoonheid, klasse en warmte. Een droomwoning, waarin exterieur en interieur elkaar versterken en waarin ruimte en licht voor een aangename sfeer zorgen. Een oase van sereniteit, allure en verrassing. Het perfecte resultaat van creativiteit, vakmanschap en kwaliteit.  Modern, landelijk wonen in een groene omgeving.  

De door architect Marcel Groothuis ontworpen nieuwbouwvilla ademt schoonheid en klasse en gaat perfect op in de landelijke omgeving. Topdesigner Timo van Riggelen zat al in een vroeg stadium met de architect aan tafel, waardoor een perfecte samensmelting tussen exterieur en interieur is verwezenlijkt: de bewoners genieten optimaal van zichtlijnen, doorkijkjes en het uitzicht op de omgeving. “Het was een prettige en respectvolle samenwerking en dat zie je terug in het eindresultaat”, aldus Timo.  

Riante leefkeuken  

Via de royale entree, die dankzij de hoge glaspartijen rondom de voordeur baadt in het natuurlijke licht, bereiken we de eveneens royale leefkeuken. In zijn maatwerkontwerp positioneerde Timo het kookeiland en de eettafel, waaraan acht mensen plaats kunnen nemen, als een groot statement in het hart van de ruimte. In het verlengde van het eiland ontwierp hij een kastenwand, waarin de hoogwaardige apparatuur is verwerkt. Tegen de andere muur tekende hij een meterslang aanrecht met kastjes voor extra opbergruimte. De plank erboven, waarop de bewoners persoonlijke spullen plaatsen, benadrukt de ruimtelijkheid van de keuken, waarin het donkere hout van de kasten en de tafel op fraaie wijze contrasteren met de lichte kleuren in de ruimte. De riante schuifpui richting het terras kan volledig open, waardoor de connectie met de tuin optimaal is. 

 

Uitnodigende setting

Tussen de leefkeuken en de living ontwierp Timo een roomdivider, die is voorzien van een sfeerverhogende doorkijkhaard. In de woonkamer zijn het de vide, het grijsbeige (greige) kleurenpalet dat we in de gehele woning herkennen, de royale lichtinval en het rijke (maatwerk)meubilair, die voor een uitnodigende en sfeervolle setting zorgen. Groentinten in de accessoires en de hocker zorgen voor extra beleving en omarmen de zachte tonen in de ruimte.  

Headboard als blikvanger

Het privédomein van de bewoners bevindt zich in de door riet omgeven vleugel op de begane grond, waarin de smalle glasstroken, die deels in het schuine dak zijn verwerkt, voor extra lichtinval in de luxe ruimte zorgen en een toonbeeld zijn van creativiteit. De grote eyecatcher in de privésuite is het headboard dat is voorzien van een sfeerverhogend grasbehang. Aan de achterzijde van de blikvanger ontwierp Timo de dressing van de bewoners. De houten balkenconstructie tegen het plafond legt een fraaie link met het landelijke karakter van de omgeving. Via de schuifpui aan de tuinzijde stappen de bewoners het terras op en is een verfrissende duik in het zwembad nooit ver weg.  

Fotografie: Lavarie Pro

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Tigo van Riggelen | Decolegno BV | Bouwbedrijf B&K | FG Interieur