Home » Quinta do Lago heropent de South golfbaan na een upgrade van 7 miljoen euro

Quinta do Lago heropent de South golfbaan na een upgrade van 7 miljoen euro

Door Nicole Zaaijer

De meest iconische golfbaan van Europa heeft een gloednieuwe look en is een toonbeeld van duurzaamheid. De geliefde South Course van Quinta do Lago in de Portugese Algarve heropende deze maand na een grondige renovatie. De golfbaan kreeg een upgrade van 7 miljoen euro waarbij alle fairways, bunkers, tees en de omgeving van de greens werden opgewaardeerd.De meest iconische golfbaan van Europa heeft een gloednieuwe look en is een toonbeeld van duurzaamheid. De geliefde South Course van Quinta do Lago in de Portugese Algarve heropende deze maand na een grondige renovatie. De golfbaan kreeg een upgrade van 7 miljoen euro waarbij alle fairways, bunkers, tees en de omgeving van de greens werden opgewaardeerd.

Golfbaan

Quinta do Lago investeerde ook in een uitgebreide renovatie van het clubhuis, introduceerde een splinternieuwe vloot van ultramoderne elektrische golfbuggy’s en voerde ook vernieuwingen door op de andere twee 18-holes golfbanen om de speelervaring te verrijken en de milieuvriendelijkheid van het belangrijkste luxe golf- en lifestyle resort nog verder te vergroten. De South Course van Quinta do Lago is bijzonder geliefd bij de professionals van de Europese Tour en wordt gerekend tot de top 100 van de Europese golfbanen. De par-72 baan waar acht keer het Portugees Open werd georganiseerd, wordt beschouwd als één van de beste golflocaties in Portugal. Het renovatieproject werd opgezet om deze uitstekende reputatie nog verder te versterken. Naast de gerealiseerde vernieuwingen zijn er ook een aantal subtiele wijzigingen gebeurd aan verschillende holes om de golfervaring te verrijken. 

Golfbaan
Golfbaan

Doordat de natuur diepgeworteld zit in het DNA van het resort, vormt duurzaamheid de rode draad doorheen het ganse project. Het team van Quinta do Lago werkte nauw samen met de Golf Environment Organisation (GEO) en het lokale non-profit bedrijf VitaNativa om de milieuzorg op de golfbanen in kaart te brengen en te vergroten. Waterbeheer is een belangrijk element binnen de vernieuwingen: nieuwe irrigatiepompen werden geïnstalleerd en het bestaande systeem werd verbeterd, waardoor er meer controle is en kostbaar water bespaard wordt.

Om een consistente speelervaring en ongeëvenaarde uitstraling te bieden, werden alle fairways, approaches, greens collars en tees opnieuw bekleed en werden alle 48 bunkers en een aantal waterpartijen opgewaardeerd. 

Golfbaan

Naast de drie 18-holes golfbanen en uitstekende oefenfaciliteiten genieten gasten een uitgebreid sportaanbod in het ultramoderne sportcomplex The Campus, een sportcentrum van wereldklasse waar zowel professionals als amateurs kunnen trainen. De faciliteiten worden verder aangevuld met een keuze uit maar liefst 13 eersteklas restaurants die een breed aanbod aan heerlijke wereldkeukens bieden, waaronder het gerenommeerde Bovino Steakhouse en het splinternieuwe Aziatische restaurant UMAMI, als ook accommodatie mogelijkheden in The Magnolia Hotel. Het boetiekhotel biedt diverse speciale Stay & Play pakketten voor de Quinta do Lago golfbanen met gratis transfers inbegrepen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief